Publicado 12/06/2019 15:09

Comena l'anellament de gavina corsa al litoral catal

Lacció permetr fer el seguiment de més dun miler de polls per estudiar els hbits migratoris

ACN

Tarragona.-La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat (XRFM) ha comenat lanellament dels polls de gavina corsa nascuts a les colnies presents al litoral catal. El marcatge ha arrencat aquest dimecres al port de Tarragona i la setmana que ve es far al port de Barcelona i al Parc Natural del Delta de lEbre. Est previst que sanellin 1.100 polls -uns 400 a Tarragona, 300 a Barcelona i 400 a lEbre. Lobjectiu de loperatiu és facilitar el seguiment dels individus que neixen al litoral catal daquesta espcie amenaada dextinció, per estudiar el seu comportament i els seus hbits migratoris. De fet, alguns polls anellats lany passat han estat detectats aquest hivern a Gmbia i el Senegal.

Loperatiu lintegren prop duna trentena de persones dividides en equips reduts per agilitzar els treballs i minimitzar les molsties a la colnia. Mentre uns busquen els polls, nhi ha que sencarreguen del recompte i altres de lanellament prpiament. En concret, als exemplars els colloquen una anella metllica i una anella de PVC amb un codi alfanumric que els identifica a grans distncies.A més de la XRFM, hi participa personal dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona i les Terres de lEbre, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), de lInstitut Catal d'Ornitologia (ICO), i Plegadis, amb el suport de lAutoritat Porturia de Tarragona (APT) i lAutoritat Porturia de Barcelona (APB).La XRFM enllesteix el cens de parelles reproductores de gavina corsa al litoral catalLa tendncia observada des del 2015 destabilització de la població es manté, amb 3.555 parelles. El gruix dexemplars es troben al Parc Natural del Delta de lEbre, amb 2.101 parelles a la Punta de la Banya i a les Salines de la Tancada. Al port de Tarragona hi ha 1.043 parelles i, al de Barcelona, 344. Aquí, els temporals de labril van afectar la nidificació, que va ser inferior a la del 2018. Al delta del Llobregat el temporal i la presncia de depredadors ha afectat la nidificació de les 67 parelles presents, que no han aconseguit reproduir-se.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés