Publicado 22/05/2019 15:22CET

Comena diumenge la primera campanya de pesca de tonyina roja a l'empara d'un pla de gestió de l'espcie

Balfegó envia una flota d'arrossegament per pescar les 2.200 tones que tenen assignades

ACN

L'Ametlla de Mar.-El prxim diumenge comena la campanya de pesca de la tonyina roja. És la primera temporada en qu l'ICCAT (la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlntica, en les seves sigles en angls) dona per acabat el pla de recuperació de l'espcie i posa en marxa el pla de gestió, que permetr un augment progressiu de les quotes per a les pesqueres. La flota del Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) salpar dissabte, amb vuit vaixells d'arrossegament i disset auxiliars, per capturar al calador balear les 2.200 tones que tenen assignades i que esperen tenir en pocs dies. Enguany s'amplia el període de pesca una setmana, fins a l'1 de juliol.

La flota capitanejada pel Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar, el principal grup tonyinaire de Catalunya, salpar dissabte de port de l'Ametlla de Mar cap al calador balear on capturen les tonyines roges que engreixen després a les seves piscines marítimes de la costa ebrenca. Balfegó envia les tres vaixells amb base a l'Ametlla de Mar, La Frau Dos i Tio Gel Segon que són de la seva propietat, i un tercer pesquer del municipi. S'uniran a ells cinc vaixells francesos, i disset embarcacions auxiliars.El grup tonyinaire preveu generar més de 200 llocs de treball directes en aquesta campanya. També confia capturar la quota de tonyina roja que li pertoca en pocs dies, com ha estat habitual els sis últims anys, en qu només han necessitat entre quatre i sis dies per enllestir la pesca. A part de la "gran quantitat d'exemplars" que redueix el temps per les captures, també s'han redut els tempos amb inversions per agilitzar les processos de captura, transbord i transport a les seves piscines aqüícoles de l'Ametlla de Mar. El Grup Balfegó demana a l'ICCAT que estableixi sistemes de control rigorós al Mediterrani per impedir que no es puguin transbordar a vaixells auxiliars les tonyines que han mort en la transferncia per evitar que aquesta situació és converteixi "en una porta per a activitats delictives".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés