Publicado 20/09/2019 17:54

Comena la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caa de l'Alt Pallars i Parc Natural de l'Alt Pirineu

Del 21 de setembre al 20 d'octubre, hi haur tres punts d'observació amb informadors

ACN

Als d'Isil.-La brama del cérvol torna aquesta tardor a la Reserva Nacional de Caa de l'Alt Pallars. Per tercer any consecutiu, es posar un servei gratut d'informadors situats en punts d'observació fixos, equipats amb material ptic i divulgatiu que faran més fcil l'observació de la brama a tots els interessats. Els tres punts d'observació guiats estan ubicats a la localitat Alós d'Isil, al port de la Bonaigua (prop de la Mare de Déu de les Ares), i al poble de Gavs (Vall d'Unarre). També hi haur la possibilitat de fer visites guiades amb empreses acreditades, acompanyats de guies interpretadors. L'objectiu és facilitar l'observació als visitants reduint les molsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la Reserva, i potenciar les visites guiades.

La Reserva Nacional de Caa de l'Alt Pallars, situada entre el Pallars Sobir i l'Alt Urgell, creada l'any 1966, és la més gran de Catalunya, i va suposar un primer grau de protecció per a uns terrenys que posteriorment han assolit la catalogació com a zona perifrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Un entorn natural privilegiat on es pot gaudir de la fauna salvatge, com ara cérvols, isards, cabirols, daines, hercs, senglars, ossos, grans rapinyaires, entre altres espcies. Entre els mesos de setembre i octubre, els cérvols entren en el període de zel i és quan es pot gaudir de l'espectacle natural en el qual els mascles, a trenc d'alba i als capvespres, es barallen per a atraure el major nombre de femelles, marquen territori, i bramen de manera constant.Durant l'poca de la brama a la Reserva es compatibilitza l'ús públic amb l'activitat cinegtica, necessria per a la correcta gestió de les poblacions d'espcies cinegtiques i fer compatible la seva presncia amb les activitats agrícoles, forestals, i ramaderes. Igualment, el manteniment de les densitats ptimes d'aquestes espcies afavoreix algunes espcies amenaades, com ara el gall fer, ja que densitats massa elevades de cérvols i altres brostejadors poden malmetre el seu hbitat. L'any 2018, 748 persones van ser informades als Punts d'Observació d'Alós dIsil i de la Bonaigua, amb un increment del 40% respecte al primer any. Els punts d'observació disposaran d'informadors i material ptic des de trenc d'alba fins a les 11h i de les 16h al capvespre. Aquest servei estar operatiu els dissabtes i diumenges, del 21 de setembre al 20 d'octubre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés