Publicado 22/10/2019 19:22:05 +02:00CET

Colau trasllada un missatge de "tranquil·litat i normalitat" al cos consular establert a Barcelona

Durant la reunió el govern municipal ha posat en valor "l'esforç" que s'ha fet per "garantir i recuperar" la normalitat de la ciutat

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha transmès aquest dimarts a la tarda un missatge de "tranquil·litat i normalitat" a representants consulars d'una cinquantena de països després dels aldarulls que hi ha hagut els darrers dies a l'entorn de les protestes per la sentència de l'1-O. Colau, al costat de diversos tinents d'alcalde del seu equip, ha explicat al cos consular que s'ha pogut fer arribar el "missatge de ciutat de pau i de diàleg que rebutja la violència i la intolerància". També ha destacat que, des del seu punt de vista, Barcelona ha demostrat una "gran resiliència davant la complexitat amb uns serveis municipals exemplars". També ha destacat que s'ha llançat un missatge de "crida a la calma" i per "desescalar el conflicte".

A la reunió també hi han assistit el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i la tercera tinenta d'alcaldia d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, responsable de Relacions Internacionals, Laia Bonet.Durant la reunió el govern municipal ha posat en valor "l'esforç" que s'ha fet per "garantir i recuperar" la normalitat de la ciutat. Collboni ha agraït la tasca d'uns serveis municipals "que han funcionat al 150%" i ha destacat que durant tota la setmana l'Ajuntament ha tingut "molt present" la comunitat internacional, un actor "molt important". Com a mostra de normalitat, la ciutat manté per a aquest cap de setmana la celebració del Barcelona International Community Day, amb una firma d'activitats especialment dirigides a la comunitat internacional de Barcelona.De la seva banda, Bonet ha subratllat que el cos consular és la representació internacional a la ciutat i actua "com a ambaixador" de Barcelona al món. Per això, i reconeixent la "complexitat" del moment, ha volgut agrair la feina que es fa per "comunicar i explicar" la realitat de Barcelona a l'exterior.