Publicado 30/4/2019 15:42:51 +02:00CET

Colau s'obre a retirar la votació de la Misericrdia si s'acorda la proposta del CatSalut pel CAP Raval Nord al 'cub'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'equip de govern diu que vens i treballadors segueixen preferint l'antiga capella pels problemes de mobilitat i espai de les dues propostes arquitectniques fetes per Salut

ACN

Barcelona.-El Servei Catal de la Salut (CatSalut) ha presentat en els últims dies les dues propostes arquitectniques per construir el CAP del Raval Nord de Barcelona a la zona coneguda com 'el cub', just a tocar del Macba, a la crulla de la plaa dels ngels i el carrer Ferlandina. La presentació s'ha fet als treballadors del CAP i als vens del barri, que, segons fonts municipals, s'hi han mostrat reticents per les dificultats de mobilitat i accessibilitat, a més de perdre espai públic en un barri ja molt dens, i han tornat a apostar per la capella de la Misericrdia. L'Ajuntament de Barcelona també segueix preferint la Misericrdia, i aquest divendres es podria votar al ple la rescissió del conveni que cedeix al Macba aquesta antiga capella. Si l'equip de govern troba acords amb l'oposició per ubicar el CAP al nou espai proposat pel CatSalut, podria retirar la votació del conveni de l'ordre del dia i intentar aconseguir un compromís de la Diputació de Barcelona, presidida pel PDCat i propietria dels terrenys, perqu abans de les eleccions municipals signi un conveni d'intencions per a la cessió.

La primera opció és un edifici amb un voladís sobre el passatge que connecta les places dels ngels i Joan Corominas, davant i darrere del Macba, respectivament. Aquesta opció tindria una planta baixa tocant a la paret mitjanera dels blocs de pisos que donen als carrers Joaquim Costa i Ferlandina, una primera planta que tocaria també aquests blocs i ja cobriria part del passatge, i quatre plantes més de voladís per allunyades entre 10,5 i 14,5 metres dels blocs. En total tindria 2.894 metres quadrats, 566 destinats a medicina general, 528 a l'rea polivalent, 553 a circulacions i 104 a pediatria, entre altres. La separació amb l'edifici del Macba aniria dels 7,4 als 8,8 metres. Aquesta és l'opció preferida pel govern municipal després de la Misericrdia.La segona opció és un edifici més compacte, rectangular, amb una distncia entre 6,8 i 8 metres respecte el Macba, per completament enganxat a la faana posterior dels edificis d'habitatges. Aquesta proposta, de 2.897 metres quadrats i quatre plantes d'alada, tindria 519 metres dedicats a medicina general, 843 a circulacions, 500 a l'rea polivalent, i 105 a pediatria, entre altres. Les dues opcions tindrien una planta subterrnia.Les dues opcions tenen algun problema de mobilitat per les ambulncies, que haurien de sortir del CAP travessant la plaa dels ngels, habitualment plena de turistes i patinadors, o per un estret passatge entre el CCCB i la faana posterior del Macba.Per aix, l'equip de govern, liderat per la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, segueix preferint la Misericrdia, per veu urgent un acord pel futur CAP abans que acabi el mandat, i l'últim ple és aquest divendres. Per aix, est parlant amb els grups municipals perqu si els sembla bé la proposta del CatSalut es pugui retirar de l'ordre del dia la votació de la rescissió del conveni de cessió de la Misericrdia al Macba, que permetria ubicar-hi all el CAP.En declaracions a la premsa, Pin ha dit que el CatSalut veu viables les dues opcions plantejades a la zona del 'cub', i per tant, el govern municipal, si no hi ha acord amb la resta de grups per fer el CAP a la Misericrdia, ser "coherent" i tindr una "visió global" dels problemes del barri.