Publicado 30/4/2019 12:09:43 +02:00CET

Colau reclama a Sánchez que recuperi el conveni de bicapitalitat cultural de Barcelona

La candidata de BComú a l'alcaldia creu que la ciutat pateix un "greuge comparatiu" respecte a Madrid pel que fa a inversió en cultura

ACN

Barcelona.-La candidata de BComú a l'alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest dimarts al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que recuperi el conveni de bicapitalitat de Barcelona per tal que l'Estat aporti recursos als equipaments culturals de la ciutat. En una entrevista organitzada per la plataforma empresarial Barcelona Global, Colau ha fet una crida a aprofitar l'escenari que s'ha dibuixat després de les eleccions del 28-A per formar un govern estable entre les forces progressistes i acabar amb el "greuge comparatiu" que pateix Barcelona respecte e Madrid en inversió en cultura. La candidata de BComú ha defensat que la cultura és "estratgica" per a la ciutat i és per aquest motiu que ha reclamat a Sánchez que recuperi aquest fons que va establir l'expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero i que es van aturar en els governs posteriors.

Colau, que ha reconegut que ha tingut un mandat "accidentat" en cultura, ha assegurat que si és reelegida la cultura estar "al centre de les polítiques públiques de manera transversal". A més, ha subratllat que el fet que Joan Subirats, que ha assumit el comissionat de Cultura de l'Ajuntament en la segona meitat del mandat, ocupi el número dos de la candidatura de BComú és una mosta del pes que aquesta matria tindr en el prxim mandat.