Publicado 10/3/2020 12:04:12 +01:00CET

Colau fa una crida a no deixar-se "endur per la por" en temps de "pànics globalitzats"

Pla americà de l'alcaldessa Ada Colau durant la presentació del Pla Barcelona Ciència 2020-2023. Imatge del 10/03/2020 (horitzontal)
Pla americà de l'alcaldessa Ada Colau durant la presentació del Pla Barcelona Ciència 2020-2023. Imatge del 10/03/2020 (horitzontal) - Blanca Blay (ACN)

L'alcaldessa posa en valor el paper de la ciència: "Us necessitem per fer front de la millor manera als grans reptes"

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet aquest dimarts una crida a no deixar-se "endur per la por" en temps de "pànics globalitzats". Així ho ha afirmat durant la presentació del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, en què ha posat en valor el paper de la recerca i la ciència per fer front a reptes com l'envelliment a la ciutat, l'augment de les desigualtats, l'emergència climàtica. A més, també s'ha referit al coronavirus, la "urgència" actual global que obliga a treballar "de forma col·laborativa" administracions i ciència per fer front a "les esperances i les angoixes". En aquest context, i davant d'un Saló de Cent ple de científics i investigadors, ha reivindicat Barcelona com una ciutat "de ciència".

"Això ens defineix i ens posiciona davant del món i volem intensificar aquesta relació", ha dit. "Us necessitem per fer front de la millor manera als grans reptes", ha afegit, dirigint-se als assistents. Per altra banda, Colau també ha demanat fer efectiu el "potencial" de Barcelona per ser "la seu de la reflexió i el diàleg" entorn de debats ètics que generen els avenços científics.