Colau demana a Sánchez "un esforç d'humanitat" en referir-se al conflicte a Catalunya després d'una sentència "tan dura"

Publicado 15/10/2019 10:57:49CET

L'alcaldessa de Barcelona reclama als líders polítics que pensin més enllà del 10-N per a iniciar el diàleg

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, faci un "esforç de mesura, d'humanitat i d'empatia" en referir-se al conflicte a Catalunya després d'una sentència del Tribunal Suprem "tan dura i cruel". En declaracions als periodistes en l'ofrena floral al cementiri de Montjuïc en el 79è aniversari de l'afusellament de Companys, Colau ha dit que la condemna "ha fet molt de mal a Catalunya i a una part d'Espanya també" i ha descartat que hagi ajudat a fer justícia. A més, ha criticat la judicialització de la política i ha fet una crida al diàleg, a la serenor i a l'entesa a construir "solucions polítiques".

A més de retreure a Sánchez la seva "irresponsabilitat" per convocar eleccions coincidint amb la sentència, Colau ha reclamat als líders polítics que es pensi més enllà del 10-N, "no es cremin les naus" en "crispació" i es posi la base en el diàleg.