Colau demana al Govern i el Parlament que donin "missatges coherents que no siguin contradictoris cada dia"

Publicado 25/10/2019 15:02:44CET

L'alcaldessa de Barcelona retreu als independentistes que no hagin sigut capaços de consensuar una resolució de rebuig a la sentència a la cambra catalana

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que per afavorir al diàleg entre les administracions catalanes i espanyoles és necessari que el Govern i el Parlament donin "missatges coherents que no siguin contradictoris cada dia". En resposta a un prec d'ERC, la batlle ha assegurat que el diàleg "s'ha de concretar" i "fer que sigui efectiu i seriós": "Sobren gesticulacions i molta de la retòrica que s'ha utilitzat per totes les bandes", ha assegurat la líder dels comuns. Per solucionar el conflicte polític, "necessitem lideratge començant per Catalunya", ha dit. Colau a retret a les forces independentistes que no hagin estat capaces de consensuar una resolució de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, de la mateixa manera que s'ha fet a l'Ajuntament de Barcelona tot i les "discrepàncies importants entre grups". "Les mancances del diàleg no només es poden atribuir als representants de l'Estat", ha reiterat.

Per aquest motiu, ha apel·lat a les forces independentistes a tenir "un missatge cohesionat" i, un cop aconseguit, a reunir-se amb la resta de formacions per "teixir les condicions reals del diàleg". El prec que ha llegit Ernest Maragall reclamava una taula de diàleg entre institucions catalanes i espanyoles, un òrgan que Colau ha assegurat que "fa anys" que demana.