Publicado 5/6/2019 7:18:44 +02:00CET

Colau demana a ERC i PSC que no "hipotequin" el futur de Barcelona i que superin "els blocs"

La líder de Barcelona en Comú afirma que ERC i PSC li proposen pactes bilaterals, els republicans amb Maragall com a alcalde

ACN

Barcelona.-Ada Colau ha demanat a ERC i PSC que no "hipotequin" el futur de Barcelona i que superin la política de "blocs" que fa que es vetin entre ells per "càlculs electorals". La líder de Barcelona en Comú ha subratllat que després de les converses que han mantingut els darrers dies, constata que els tres partits tenen molts punts en comú quan parlen de ciutat, i ha tornat a defensar un pacte a tres com la millor manera d'aconseguir una legislatura estable. En canvi, ha lamentat que ambdós partits li proposen pactes bilaterals, els republicans amb Maragall com a alcaldes i els socialistes oferint-li a ella repetir aquest càrrec. En paral·lel, Colau ha subratllat en un vídeo difós a les xarxes socials que en cap cas ha obert converses amb Cs ni amb PP.

La líder de Barcelona en Comú ha destacat la "majoria claríssima" que les eleccions del 26-M han donat a les esquerres de la ciutat, 28 regidors de 41, més del 60% dels vots per a ERC, per a la seva formació i per al PSC.Sobre el "veto creuat" d'ERC i PSC, Colau entén que respon a dinàmiques estratègiques de país, ja que amb la previsió d'unes eleccions autonòmiques pròximes, ERC preveu prendre vots a Junts per Catalunya i PSC a Ciutadans, segons ha indicat la líder de BComú. Són "estratègies legítimes" que no han "d'hipotecar" el futur de la ciutat, que ha d'anar "per davant" de qualsevol càlcul electoral.Però ella mateixa recorda que els dos partits estan negociant a molts indrets de Catalunya, i constata que si es parla de polítiques concretes de ciutat, hi ha "molts punts d'acord". Per això s'ha preguntat: "per què no ha de ser possible a Barcelona?", un pacte entre les tres forces d'esquerra.Finalment Colau ha subratllat que la ciutadania demana als partits que superin "la política de blocs, d'exclusions, vetos i línies vermelles" i que inaugurin "una nova etapa de negociació i diàleg, i no de confrontació". I ha considerat que Barcelona "ha de liderar aquesta nova etapa".Aquest divendres hi ha prevista una reunió plenària de Barcelona en Comú en la qual l'equip que conversa amb els altres partits exposarà la seva visió de la situació.