Publicado 12/2/2019 13:02:31 +01:00CET

Colau creu que el judici de l'1-O constata "el fracs de la política" i reclama "desjudicialitzar i reprendre el dileg"

L'alcaldessa de Barcelona alerta que Vox utilitzar les sessions "per fer campanya i propaganda electoral" i reclama "no normalitzar l'extrema dreta"

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat aquest dimarts que el judici de l'1-O que comena al Tribunal Suprem suposa "el fracs de la política". És per aix que creu que "l'única manera" de reconduir la situació passa per "desjudicialitzar, que la gent surti de la presó i que es reprengui el dileg i la negociació". Colau ha fet aquestes declaracions després de participar en les aturades convocades per a les 12.00 del migdia en protesta pel judici als líders independentistes. A més, l'alcaldessa creu que "són molta més gent i majoria" aquells ciutadans que estan contra aquest judici. I és que per a Colau l'inici del judici ha convertit aquest dimarts "en un dia trist".

"Veiem una imatge molt dura, la de líders socials i polítics que porten injustament en presó preventiva any i mig, i que s'enfronten a acusacions amb peticions de pena elevadíssimes", ha denunciat Colau. En aquest sentit, l'alcaldessa ha mostrat el seu "suport a les persones que s'enfronten a un judici envoltant d'irregularitat i anomalies, i a les seves famílies". Colau, per, s'ha mostrat especialment preocupada pel protagonisme que Vox pugui tenir durant les sessions que se succeiran al Suprem. "Hi haur una acusació d'extrema dreta, que difon el discurs de l'odi i proposa vulnerar drets fonamentals de dones o homosexuals. Que es permeti que es faci propaganda i campanya electoral des de l'acusació del judici és una anomalia que s'hauria de denunciar i no normalitzar en democrcia", ha sentenciat.