Publicado 06/03/2019 14:21

La Clínica del Dolor del Parc Taulí triplica la seva activitat i redueix la llista d'espera de sis mesos a un

L'any 2018 es va ampliar el dispositiu assistencial de la unitat, incorporant una infermera addicional i un nou ecgraf

ACN

Sabadell.-La Unitat Clínica del Dolor del Parc Taulí ha aconseguit al llarg del 2018 triplicar la seva activitat i reduir la llista d'espera per als seus tractaments, passant de sis mesos a un mxim d'un. Només en infiltracions el tractament que es realitza majoritriament s'ha passat de 240 durant el 2017 a 733 el 2018. Aquesta millora ha estat possible grcies a l'ampliació dels dispositius que es va fer fa tot just un any i que ha perms una reorganització de la unitat. També s'ha creat una plaa d'infermeria específica per aquest servei, s'ha adquirit un nou ecgraf i s'ha implantata un nou circuit de derivacions des dels Centres d'Atenció Primria.

La Clínica del Dolor, que pertany al Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor, té com a objectiu el tractament i alleujament del patiment físic dorigen divers relacionat principalment amb la lumbociatlgia o dolor desquena en un 75% dels casos , la neurlgia del trigmin, les cefalees, les ferides postquirúrgiques i el dolor articular.Els tractaments que sofereixen poden ser farmacolgics o invasius, com ara les infiltracions, les perfusions de lidocana i la collocació de pegats, majoritriament. De manera coordinada sempre s'ofereixen altres tractaments, com la fisioterpia o la terpia psicolgica.El coordinador de la Unitat Clínica del Dolor, Jenaro Mañero, avana que en un futur també es vol introduir la tcnica de la radiofreqüncia (rizlisi), com a tractament que atenua el dolor del nervi, evitant consultes i infiltracions successives.La Unitat, que est ubicada a ledifici VII Centenari, compta amb tres facultatius especialistes en Anestesiologia, una infermera i una tcnica de cures auxiliars dinfermeria (TCAI), que treballen de manera coordinada amb professionals d'altres serveis del hospital, com Neurocirurgia, Traumatologia, Rehabilitació, Reumatologia, Psiquiatria i Oncologia, entre d'altres.Els seus pacients, per, són derivats principalment des de les especialitats de Traumatologia i Reumatologia, des d'on també els solliciten visites als pacients hospitalitzats (interconsultes). A les consultes de la Clínica del Dolor actualment també s'atenen pacients derivats directament des dels Centres dAtenció Primria (CAPs), mitjanant la figura del líder assistencial mdic que s'ha designat a cada centre. Amb aquest nou circuit, també es vol reduir el temps d'espera per a la primera visita amb l'anestesista de la Clínica del Dolor, que és quan es determina el tipus de tractament que ha de rebre el pacient.Amb la nova organització, també s'ha alliberat el quirfan de tarda que s'ocupava un cop a la setmana al Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) ja que, amb l'ampliació dels dispositius, ara els tractaments es realitzen a la prpia unitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés