Publicado 16/3/2019 20:36:35 +01:00CET

Clamor a la plaa de Sant Jaume contra els atacs a menors migrants i per alertar que a darrere "hi ha racisme pur i dur"

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'associació Ex-Menas, amb el suport de nombroses entitats, denuncia "la persecució i l'odi que viuen els nostres germans"

ACN

Barcelona.-Més de 300 persones han respost a la crida de l'associació Ex-Menas i s'han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaa de Sant Jaume per condemnar els atacs dels últims dies a centres de menors migrants no acompanyats a Canet de Mar (Maresme) i a Castelldefels (Baix Llobregat). "Venim a denunciar el racisme, la persecució i l'odi que viuen els nostres germans menors abans i després d'aquestes setmanes i a dir que no hi ha res que pugui justificar aquests atacs. No són actes allats ni una baralla de joves. A darrere hi ha racisme pur i dur i entre tots l'hem d'aturar i treure dels nostres barris i pobles", han afirmat els organitzadors en una protesta que ha rebut el suport de nombroses associacions i collectius.

El record per les persones assassinades en els atemptats de Nova Zelanda ha estat present en la concentració, amb un minut de silenci i diverses referncies que han revelat la commoció dels participants.