Publicado 13/11/2019 19:39:41 +01:00CET

'La Ciutat del Futur', l'aposta del Govern per experimentar com serà viure en una 'smart city'

Els visitants de l'Smart City Expo podran provar com seria moure's en busos autònoms o tastar menjar d'un restaurant digital

ACN

Barcelona.-La Generalitat de Catalunya participarà en l'Smart City Expo World Congress (SCEWC) que se celebrarà del 19 al 21 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via amb un plantejament multisensorial anomenat "La Ciutat del Futur". L'estand "Smart Catalonia" oferirà als visitants l'opció de "viure" per una estona en una ciutat intel·ligent, alineada amb els objectius de desenvolupament sostenibles (ODS) de l'Agenda 2030 de l'ONU pel que fa als hàbits urbans. Les 16 experiències que els visitants podran viure a "La Ciutat del Futur" serviran per veure com la tecnologia, amb la connectivitat com a base per implementar-la, té incidència en àmbits clau com la mobilitat, la sostenibilitat o l'educació.

Es tractarà de demostracions de com seria votar electrònicament amb tecnologia de cadena de blocs, moure's en busos autònoms o tastar menjar del primer restaurant digital. A banda, també es podran conèixer alguns projectes que el Departament de Territori i Sostenibilitat té en mans per afrontar el repte de la crisi climàtica.Des de la primera edició l'any 2011 que la fira ha estat en constant creixement. Enguany comptarà amb més participants que mai: més de 1.000 expositors provinents de més de 140 països que es preveu que rebin unes 25.000 persones. SCEWC es consolida així com una cita rellevant al calendari per la indústria de la gestió i el desenvolupament de ciutats.La Generalitat ha augmentat aquest any el seu espai expositiu i ha passat de 150 a 621 metres quadrats. D'entre tots els expositors, n'hi haurà 29 d'entitats catalanes, 9 més que l'any passat. Des de la Generalitat es considera que aquesta és una mostra del "potent i creixent ecosistema TIC català" i de la seva aposta per la innovació i l'emprenedoria com a impulsors per la innovació digital. A banda, ACCIÓ ha posat data a més d'un miler de reunions entre empreses catalanes i internacionals durant els tres dies que dura el congrés.Amb la presència de la Generalitat de Catalunya en aquesta fira referent del sector de les ciutats intel·ligents en l'àmbit internacional, el Govern vol visibilitzar la seva aposta per aquestes ciutats. Asseguren que les ciutats intel·ligents han de ser "l'eix que vertebrarà una nació digital de referència internacional que té la innovació tecnològica, el talent i l'apoderament ciutadà com a motors."