Publicado 8/5/2019 11:31:01 +02:00CET

El Circuit de Catalunya experimentarà amb la tecnologia 5G durant el Gran Premi de F1

En col·laboració amb 5G Barcelona, les instal·lacions acolliran proves en l’àmbit de la mobilitat, els esports i l’entreteniment

ACN

Barcelona.-El Circuit de Barcelona-Catalunya serà seu de proves de la tecnologia 5G durant el Gran Premi de Fórmula 1. Serà el primer experiment del conveni que l’entitat ha signat amb 5G Barcelona, per a què el Circuit es consolidi com a laboratori únic per provar aquesta tecnologia durant gairebé tot l’any. La intenció és avançar en l’aplicació del 5G en sectors com la mobilitat, l’entreteniment o els esports. Un dels al•licients de fer les proves a Montmeló, destaquen els impulsors, és el fet que les instal•lacions acullen tres grans campionats mundials que congreguen més de 350.000 espectadors. Això ho converteix, apunten, en un lloc idoni per experimentar amb el 5G, que es caracteritza per la baixa latència, l’ample de banda o l’’edge computing’.

La implementació de la plataforma tecnològica també té com a objectiu detectar possibles projectes pilot. Per això, 5G Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya anuncien que treballaran durant tot l’any per acostar l’activitat regular del Circuit -entrenaments, cursos de conducció o altres esdeveniments- a emprenedors i a la indústria de la mobilitat, els esports i l’entreteniment.En aquesta línia, el proper 12 de juny s'impartirà el primer taller per aquesta indústria per tal d’identificar necessitats i dissenyar conjuntament noves experiències innovadores mitjançant la tecnologia 5G. Durant l’acte de la signatura del conveni, Joan Fontserè, director general del Circuit de Catalunya, ha destacat que aquesta iniciativa permetrà “posicionar el Circuit com un referent tecnològic en el desenvolupament de la xarxa 5G”. Des de 5G Barcelona, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, ha afegit que s’està treballant en “construir un ecosistema cada cop més cohesionat per posar a prova la tecnologia 5G, i comptar amb referents com el Circuit de Barcelona-Catalunya permet crear projectes amb un impacte global”.