Publicado 23/09/2020 18:28

El Circ Cric demana ajuda a les institucions per transformar-se en un "pol de circ al sud d'Europa"

Jaume Mateu i Montse Trias volen "llegar al país" un gran espai de creació, formació i exhibició

ACN

Barcelona.-Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, fundadors i nimes del Circ Cric, projecten convertir les carpes ubicades al peu del Montseny en un nou espai de creació, formació, exhibició del circ on tingui protagonisme la vinculació amb la natura. Veterans d'aquest món escnic, Mateu i Trias volen que aquest sigui el seu llegat i tribut al país: "un pol de circ al sud d'Europa". Un projecte ambiciós pel qual solliciten un 60% de finanament públic. Aquest dimecres han presentat les línies mestres a les institucions que s'hi implicarien, en una reunió on han assistit representants del Ministeri de Cultura, el Departament de Cultura, la Diputació de Barcelona, diversos ajuntaments de la zona i responsables del Parc Natural del Montseny.

Les carpes del Circ Cric han acollit aquest dimecres una reunió amb administracions locals, catalanes i estatals, a qui s'ha presentat el nou projecte de Jaume Mateu i Montse Trias per transformar la installació (i actual feu d'alguns festivals i residncies) en un nou i gran espai de creació, formació, exhibició de les arts escniques on tingui protagonisme la vinculació amb la natura. A la reunió hi eren representants de la Generalitat, del Ministeri de Cultura, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Valls Oriental, el Parc Natural del Montseny, i una nodrida representació dels Ajuntaments del Baix Montseny, encapalada per l'alcalde de Sant Esteve de Palautordrera, el municipi on s'ubiquen les carpes del circ. Mateu i Trias han exposat les línies del seu projecte, un "llegat i tribut" que volen fer al país. Es tractaria de transformar el Circ Cric en un espai i punt de trobada per impulsar el circ al país, amb cinc eixos: la creació (amb 20 companyies en residncia per any), l'exhibició (amb un programa estable d'espectacles), la formació (des de cursos bsics fins a casals d'estiu), la producció d'espectacles i, finalment "la natura" amb el Montseny com a entorn privilegiat "per explorar la interrelació entre cultura i paisatge, des del respecte, la sostenibilitat i lafany pedaggic".Els seus promotors també han valorat com a objectiu participar i relacionar-se amb la xarxa dequipaments de circ a nivell de país, i trobar sinergies amb altres espais dmbit estatal i europeu per potenciar el circ que es fa a Catalunya, "fer difusió de circ, de la seva histria i del seu valor artístic, social i cultural, i facilitar la trobada dart i natura tant per artistes com pel públic". "Volem exercir de pol del circ al sud d'Europa", han expressat. La reunió ha servit per plantejar a les administracions la viabilitat del projecte, que volen endegar lany 2021, coincidint amb els 40 anys del Circ Cric. La fórmula que sest estudiant és la creació duna fundació o associació, amb un equip professional estable i un consell assessor extern. Segons els seus promotors, el 40% del projecte shauria de finanar amb recursos propis i la resta, amb aportacions públiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés