Publicado 12/7/2019 12:29:11 +02:00CET

El cim de Sant Geroni i l'Eco Superior, les agulles de Montserrat que representaran Torra i Puigdemont el 10-S

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els impulsors del projecte 'Llum i llibertat' conviden el president del Govern a l'encesa de farells la vetlla de la Diada

ACN

Barcelona.-Les agulles de Montserrat del cim de Sant Geroni i l'Eco Superior representaran Quim Torra i Carles Puigdemont el 10-S. Així ho han explicat Marc Sellarès i Pau Pintado, portaveus del projecte 'Llum i llibertat', que pretén il·luminar 131 agulles de Montserrat la nit del 10 a l'11 de setembre per homenatjar els 131 presidents que ha tingut la Generalitat. A més, els impulsors de la iniciativa han convidat Torra a participar de l'encesa de farells, la vetlla de la Diada. Els expresidents Jordi Pujol, José Montilla i Artur Mas estaran representants en altres agulles aplegades als Ecos de Montserrat, de més de 1.200 metres. Els organitzadors -Artistes de la República, FEEC, i la territorial de Manresa de l'ANC- calculen que hi participaran unes 400 persones.

L'acte d'il·luminar 131 agulles de Montserrat la nit del 10 a l'11 de setembre pretén reclamar "la llibertat" de Catalunya, dels "presos polítics" i dels "exiliats". L'acció té el suport de l'ANC i Òmnium, i la realitzaran escaladors que ascendiran simultàniament el massís per a col·locar els farells. En total, per fer possible l'encesa simultània del massís, seran necessaris 131 equips d'escaladors, d'un mínim de tres persones.Els impulsors, a través del web llumillibertat.cat, expliquen als escaladors els requisits per a participar-hi. Cada equip s'encarregarà de dur els farells al cim de cada agulla -hauran de fer bivac- i preparar l'encesa per a l'hora programada. Els farells seran de llum LED i cada agulla costarà 150 euros pel cost del farell, l'assegurança i un objecte commemoratiu del projecte.