Publicado 17/03/2019 18:30

Una cervesera de Súria, guanyadora de la quarta edició del Barcelona Beer Challenge

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El vuit Barcelona Beer Festival rep l'assistncia rcord de 35.000 persones

ACN

Barcelona.-La cervesera La Pirata, de Súria (Bages), ha guanyat aquest diumenge la quarta edició del Barcelona Beer Challenge, que ha comptat amb la participació de 218 cerveseres i un total de 1.112 cerveses diferents d'entre 22 pasos d'arreu del món. El concurs s'ha celebrat en el marc del Barcelona Beer Festival, que ha tancat la seva vuitena edició amb l'assistncia rcord de 35.000 persones. Al llarg d'aquests tres dies, el públic que ha passat pel recinte de La Farga de l'Hospitalet de Llobregat ha pogut tastar més de 600 cerveses artesanes de 314 cerveseres diferents. A part, el festival ha programat tallers, tasts, conferncies i maridatges, entre d'altres activitats.

La cervesera bagenca La Pirata s'ha endut tres medalles d'or per les millors canyes artesanes, 'Sansa' (American Amber Ale), 'Hard Decision' (Rusian Imperial Stout) i 'Nadala' (Winter Seasonal Beer), a més d'una medalla de bronze per 'Súria' (Blonde Ale). Les votacions s'han fet mitjanant un jurat internacional homologat amb titulació 'Beer Judge Certification Program' (BJCP), format per una cinquantena de membres.El Barcelona Beer Challenge, reconegut com el concurs de cervesa artesana de qualitat més important del sud d'Europa, ha distingit les millors cerveses artesanes (Or, Plata i Bronze) en 69 categories i ha concedit el premi a la Millor Cervesera 2019, guanyat per La Pirata, seguida dels locals italians de Piccolo Birrificio Clandestino i Bionoc, que han quedat empatats en segona posició. Finalment, Guineu Cervesa Artesana ha quedat tercer. També s'ha atorgat el premi a la Millor Cervesera Novell 2019, que s'ha endut Península, situada a Alcobendas (Madrid).De la cuina de casa a festivals internacionalsLa Pirata va néixer l'any 2004, quan els seus fundadors van comenar a fer cervesa a la cuina de casa seva per a amics i familiars. Vuit anys més tard, el 2012, La Pirata va produir el seu primer lot de 500 litres de Viakrucis a la Ia Fira del Poblenou. Després de tres anys fabricant en altres locals, el 2015 van inaugurar les seves prpies installacions a Súria. Entre els premis que han guanyat en els darrers anys, destaquen dos bronzes obtinguts als Global Craft Beer Awards de Berlín (2014) i el premi a la millor Cervesera Nacional a la Fira del Poblenou (2015 i 2016).L'elaboració de les cerveses artesanes de La Pirata compta amb un equip tcnic de primera qualitat importat dels Estats Units: Premier Stainless System de 2.000 litres per cocció, sis fermentadors de 4.000 litres i quatre fermentadors de 6.000 litres, que li donen una capacitat productiva d'uns 40.000 litres al mes, és a dir, unes 120.000 ampolles al mes i gairebé un milió i mig d'ampolles anuals. Del total de vendes de la cervesera bagenca, el 40% són internacionals, un 38% són a Catalunya i el 22% restant són a l'estat espanyol.Durant el certamen, també s'ha concedit el premi Steve Huxley de reconeixement a la carrera professional cervesera, que ha guanyat Carlos Rodríguez, cerveser de 'Les Agullons'. L'adjudicació d'aquest guardó ha estat en honor a Steve Huxley (Liverpool, 1950 - Barcelona, 2015), que va ser un mestre, divulgador i inspirador cerveser, sovint considerat el pare del sector catal de la cervesa artesana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés