Publicado 14/10/2019 13:27:55CET

El Cercle d'Economia: "És el "moment de la política en majúscules"

L'entitat fa una crida a la serenitat i es mostra en contra d'accions que suposin la "desobediència o la paralització de l'activitat econòmica"

ACN

Barcelona.-El Cercle d'Economia considera que la sentència del procés suposa un "punt d'inflexió a partir del qual la política ha d'assumir el seu paper insubstituïble en la reconducció de la crisi" i manifesta que s'obre una "nova etapa" que exigirà una proposta "lluny de posicions maximalistes" i que "reuneixi la majoria de la ciutadania que creu en la moderació i l'enteniment". "És el moment de fer política en majúscules", subratlla l'entitat que aposta per reiniciar el diàleg institucional amb la voluntat de protegir, dignificar i reforçar l'autogovern de la Generalitat". "No podem seguir acceptant la paràlisi, l'immobilisme i la cronificació d'un problema que és eminentment polític i que persisteix" afegeix. D'altra banda, el Cercle també ha fet una crida a la "serenitat" i s'ha mostrat en contra les "posicions que promoguin la desobediència o la paralització de l'activitat econòmica".

L'entitat ha manifestat el seu "respecte" a la decisió del tribunal però al mateix temps ha afegit que "no vol abstreure's de la càrrega emocional i el sofriment que comporta la provació de llibertat per a les persones jutjades i les seves famílies". Amb tot, l'entitat creu que el diàleg s'ha de produir en un context de "respecte a la legalitat, el respecte ideològic i la pluralitat política" i ha convidat els actors implicats a "abandonar posicions que convidin al bloqueig, la polarització o l'aplicació de mesures que limitin l'autogovern de Catalunya, la defensa de la qual serà sempre una prioritat al Cercle".