Publicado 03/11/2020 13:49CET

El centre penitenciari de Ponent suspèn els vis-a-vis arran del brot de covid-19 al mòdul 4

ACN

Lleida.-La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha suspès els vis-a-vis familiars i de convivència al Centre Penitenciari Ponent arran del brot de covid-19 detectat al mòdul 4. La presó de Lleida comptabilitza 36 interns i 14 funcionaris positius. El centre, però, manté les comunicacions per locutori, que són aquelles que es fan a través d'un vidre. El Centre Penitenciari de Ponent és la segona presó que suspèn els vis-a-vis, després de Mas d'Enric, ubicada al Catllar (Tarragonès), que també pateix un brot de covid-19. Segons les dades d'aquests dimarts, a la presó tarragonina són 44 els interns i 7 els funcionaris que han donat positiu. La resta de?centres penitenciaris?catalans mantenen les comunicacions amb normalitat.

La durada de la suspensió dels vis-a-vis als dos centres penitenciaris estarà determinada per l'evolució dels respectius brots, segons han assenyalat des de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Mentrestant, les dues presons reforçaran els serveis de videotrucades. Cal recordar que els vis-a-vis familiars són les trobades?en sales amb famílies i persones pròximes, mentre els vis-a-vis de convivència són amb la parella i els fills de fins a 10 anys.?? Comunicacions permeses a la resta de centres?? ?La resta de centres penitenciaris continuen permetent les comunicacions per locutori i també els vis-a-vis familiars i de convivència. Són comunicacions que es fan de divendres a diumenge, que és quan està en vigor la prohibició de sortir de cada terme municipal. Per això, la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima i la direcció general de la Policia van emetre un comunicat on consideren justificats els desplaçaments de familiars o persones properes per visitar els interns de centres d'execució penal situats a Catalunya. La secretaria valora diàriament els indicadors epidemiològics de cada centre i els generals per anar prenent decisions. Permisos permesos??? Els interns poden continuar sortint de permís malgrat el confinament perimetral municipal. El Govern considera justificats els desplaçaments de les persones internes en centres penitenciaris i de justícia juvenil que estiguin gaudint d'algun permís, tant per desplaçar-se al seu lloc de residència habitual o familiar com per retornar al centre.?? 307 interns i 286 funcionaris han donat positiu des de l'inici de la pandèmia Des de l'inici de la pandèmia, 307 interns de les presons catalanes han donat positiu per coronavirus. D'aquests, 202 han estats donats d'alta i, de la resta, 44 estan ingressats a la infermeria de Mas d'Enric; 7 a la unitat hospitalària covid-19 de Brians 2; 2 al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa; 2 a la infermeria de Brians 1; 33 en una secció del mòdul 4 de Ponent, i 3 a la infermeria de Ponent. Altrament, 12 interns són al seu domicili en aplicació de l'article 86.4. També s'han confirmat 286 casos positius de coronavirus entre els funcionaris, dels quals 209 ja han estat donats d'alta.?Unitats de covid-19Els equipaments sanitaris de referència per atendre la població penitenciària que requereix hospitalització per contagi de la covid-19 són el Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa i la unitat de covid-19 de Brians 2. El Departament de Justícia està treballant per posar en funcionament una altra unitat de covid-19 en un altre centre en les pròximes setmanes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés