Publicado 14/03/2019 11:27CET

El Centre LGTBI de Barcelona atén unes 50 peticions d'ajuda i assessorament en les primeres setmanes de funcionament

Diverses entitats ja s'han installat al centre, inaugurat a mitjans de gener al barri de Sant Antoni

ACN

Barcelona.-Més de 50 persones ja han estat ateses pel Servei dAcollida en les primeres setmanes dactivitat del Centre LGTBI de Barcelona. A banda dels centenars de persones que han passat a diari pel Servei dInformació i Dinamització per conixer les installacions i el funcionament general de lequipament, el Servei dAcollida ha ats mig centenar de casos, de manera individual i familiar. Les consultes presentades han estat diverses. Les més habituals tenen relació amb casos dassetjament en lmbit laboral, dificultats per trobar feina, els passos a seguir per iniciar un procés de trnsit i les tcniques de reproducció assistida disponibles. També destaca el suport donat a diverses famílies que shan apropat al centre per conixer eines i recursos per acompanyar als seus fills i filles LGTBI.

A la vegada, sha ats a persones joves que han plantejat diverses situacions de conflicte en lmbit familiar per raó de la seva orientació sexual o identitat de gnere. El centre també ha donat resposta a diferents casos durgncia. En concret, quatre situacions dLGTBI-fbia que han estat treballades conjuntament amb lOficina per la No Discriminació de lAjuntament i lObservatori contra lHomofbia, i dues peticions dasil polític que han estat canalitzades cap al Servei dAtenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) o a ACATHI, entitat especialitzada en latenció de persones migrades LGTBI.D'altra banda, diverses entitats ja han completat el seu trasllat al centre. Es tracta de lAssociació de Famílies LGTBI (FLG); lAssociació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals (AMPGIL); el Casal Lambda; Gais Positius i lObservatori contra lHomofbia, que comparteixen des de principis de mar un espai comú, ubicat a la segona planta de lequipament. Aix els permetr generar noves sinrgies. El Centre LGTBI ser lespai per a la gestió de les entitats. Bona part de les activitats daquestes organitzacions es programaran, dara endavant, a les installacions del Centre LGTBI.També shi han traslladat els serveis datenció especialitzada que ofereixen les entitats com atenció psicolgica i sociosanitria o assessorament legal. Totes aquestes prestacions són recursos que complementaran els serveis dacollida i primera atenció del centre, que podr fer derivacions a les entitats o a ladministració dels casos que requereixin dun acompanyament de llarga durada. A banda de la programació de les entitats residents, el Centre LGTBI també ha comenat a acollir activitats daltres associacions i grups.El Centre LGTBI és un servei de lAjuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma dEntitats LGTBI de Catalunya mitjanant un conveni de gestió cívica.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés