Publicado 12/10/2019 14:15:47 +02:00CET

Centenars d'antifeixistes recorren el centre de Barcelona contra la Hispanitat

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Han anat de la plaça Sant Jaume al Fossar de les Moreres passant per Via Laietana, Estació de França, Parc de la Ciutadella i Mercat del Born

ACN

Barcelona.-Al voltant de 300 antifeixistes han recorregut el centre de Barcelona aquest dissabte al migdia per protestar contra el Dia de la Hispanitat. Amb crits, banderes i pancartes contra el feixisme, els neonazis i els cossos policials, els manifestants també han criticat la festivitat del 12 d'octubre, el colonialisme i el capitalisme, i s'han sentit algunes proclames a favor dels CDR presos, el Kurdistan i els immigrants. No hi ha hagut cap incident, i en el manifest final han fet una crida a lluitar contra el feixisme al carrer.

Els manifestants han sortit de la plaça Sant Jaume poc abans de les 12, han baixat fins al final de la Via Laietana, han arribat al parc de la Ciutadella, han pujat pel passeig Picasso, han donat la volta pel Mercat del Born i passant pel passeig del Born han finalitzat al Fossar de les Moreres. Tot el recorregut ha estat fortament vigilat per antiavalots dels Mossos d'Esquadra i un helicòpter de la policia catalana, sobretot a la Via Laietana, a l'edifici de Correus, a l'Estació de França, al parc de la Ciutadella i al passeig Picasso.