Publicado 24/01/2019 15:04

Un centenar de professionals participaran en el primer Simpsium ibric dedicat al rastreig de fauna salvatge

Podran descobrir les últimes novetats en la identificació, el seguiment i la interpretació de rastres

ACN

Bag.-Bag acollir els propers 25, 26 i 27 el primer Simpsium ibric dedicat al rastreig de fauna salvatge. Més d'un centenar de persones, apassionades de la natura, expertes en biodiversitat i naturalistes de tota la península Ibrica, participaran en la trobada, on podran compartir i descobrir les últimes novetats en la identificació, el seguiment i la interpretació de rastres d'animals a la natura. Aquesta tcnica representa una eina imprescindible de cara al seguiment de la fauna, sobretot a zones de muntanya, en especial amb presncia de neu, i també en terrenys plans amb fang o pols en superfície. La iniciativa est organitzada pel Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Valls.

El Simposi comprn un seguit de conferncies i una sortida a camp, per aprendre la teoria i també posar els coneixements en prctica. Així, divendres les persones participants descobriran el problema dels furtius a l'frica i les aplicacions del rastreig per lluitar-hi, el marcatge a arbres del porc senglar, i el rastreig com eina en projectes de conservació de fauna salvatge, com el linx i l'os rentador.El dissabte les intervencions se centraran en la tcnica del fototrampeig, el seguiment d'aus, el cas de l'os bru, el llop, i el rastreig acústic, entre altres.Finalment, diumenge les persones assistents participaran en una sortida a camp, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, per posar en prctica els coneixements adquirits, acompanyades de personal tcnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat.Entre els participants al Simpsium ibric hi ha Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró; Josep Maria Galán, guia del Parc Nacional de Doñana; Benjamín Sanz, especialista en mamífers Ibrics; Paco García, bileg especialista en biologia de la conservació i consultor independent; Esteban San Román, naturalista especialista en ocells; Luisa Abenza, directora de Genetta Rastreo; Manuel Sosa, guia de natura; Santi Palazón, tcnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat i coordinador del programa PirosLife de consolidació de l'ós bru al Pirineu; Javier Vázquez, doctor en veterinria de fauna salvatge; Eloisa Matheu, d'Alosa sons de la natura; Iván Salgado, del Museo Nacional de Ciencias Naturales (CSIC); Ángel J. España, educador ambiental i bileg; José Fernando Navarro, bileg de la universitat d'Antioquia, i José Carlos de la Fuente, professor d'identificació de rastres de fauna de la Universitat de Barcelona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés