Actualitzat 05/04/2017 15:17

El celler Abadia de Poblet elabora vins amb varietats autòctones i tècniques ancestrals dels monjos

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La bodega presenta tres noves referències, entre les quals destaca un monovarietal 100% trepat

ACN

Vimbodí i Poblet.-El celler Abadia de Poblet s'ha llançat a produir vins amb varietats autòctones de la Conca de Barberà i recuperant processos ancestrals similars a les que utilitzaven els monjos del monestir cistercenc. Així, s'han fet servir tècniques de viticultura no invasiva, vinificacions en grans dipòsits de ciment i sense additius durant la fermentació, i una criança en grans barrils tal i com es feia antigament. En concret, són tres noves referències: un blanc, un negre i un vi de finca 100% trepat, denominat 'La Font Voltada', que ja ha rebut diversos reconeixements. D'aquesta se n'ha fet una edició més limitada, de 1.200 ampolles, i el seu preu ronda els 40 euros. La bodega, que a dia d'avui no és un espai obert al públic, emmagatzema aquesta nova producció de 'Vins de monestir' de l'equip vinícola d'Abadia de Poblet, que pertany al grup Codorníu Raventós.