Publicado 14/10/2019 16:35:06CET

Cecot rebutja la "judicialització" d'un conflicte "de naturalesa política" i reclama "diàleg"

La patronal alerta que "l'empresonament de càrrecs escollits democràticament i persones de la societat civil demostren el fracàs de la política"

ACN

Terrassa.-La patronal Cecot ha expressat el seu "rebuig a la judicialització d'un conflicte que des d'un inici ha tingut naturalesa política" i ha reclamat "diàleg" per resoldre el conflicte català. En un comunicat que la patronal ha emès coincidint amb la publicació de la sentència per l'1-O, ha considerat que la intervenció de les institucions i l'empresonament de càrrecs escollits democràticament i persones de la societat civil "demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació". Afirma que "només amb llibertat, respecte i diàleg, es trobaran les solucions". També indica que "en una societat democràtica, les lleis són l'expressió d'una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat". Per tant, apunta, "poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats".

Cecot ha demanat "més política, més escoltar i més diàleg" i apunta que "l'empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre'ls". Així mateix assenyala que "recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics no és una via efectiva".