Publicado 26/4/2019 13:28:00CET

CCOO denuncia que la sinistralitat a Tarragona ha crescut un 2,34% el darrer any

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El sindicat afirma que laccidentalitat sha doblat entre els treballadors temporals des de la implantació de la reforma laboral

ACN

Tarragona.-CCOO ha denunciat aquest divendres que la sinistralitat laboral a la demarcació de Tarragona va créixer un 2,34% a la demarcació el 2018, fins arribar als 9.185 casos. Daquests, 9.125 van ser casos lleus, 54 greus i es van produir 6 accidents mortals, el doble que lany anterior. A més han afirmat que els índex daccidentalitat entre els treballadors que tenen contractes temporals sha doblat des de lentrada en vigor lany 2012 de la reforma laboral. Lincrement lhan atribut a una precarització dels contractes de feina, a una llei de prevenció de riscos laborals obsoleta i a una reducció de les inspeccions a les empreses.

Francesc Montoro, responsable de salut laboral de CCOO de Catalunya, ha explicat que sha passat duna sinistralitat entre els treballadors a temps parcial del 24% el 2013, al 35% actual. Des del 2013 no para daugmentar i sha doblat el nombre daccidents per cada 100.000 treballadors en qüestió de 5 anys, ha detallat. Per Montoro és una dada preocupant que corrobora la necessitat dactuar no només en la prevenció de riscos laborals, sinó també en el tipus de contractació i en la incidncia que té en els accidents.Segons les dades facilitades pel sindicat, Tarragona va ser la demarcació catalana amb un increment menor del nombre daccidents laborals. Girona es va situar amb un ascens del 6,15%, Lleida dun 4,3% i Barcelona dun 3,6%. La mitjana catalana va pujar en un 3,82%. Per sectors, a la demarcació de Tarragona el sector serveis va acumular el 65% de laccidentalitat laboral el 2018 i quatre dels sis accidents mortals. La construcció va suposar l11% de la sinistralitat, i la indústria el 18%. Aquest darrer mbit registra la taxa més baixa de Catalunya. Segons els responsables de CCOO és a causa que en la indústria tarragonina els contractes laborals són més estables.En el global de Catalunya es van produir 82 morts el 2018, sis dels quals a la demarcació tarragonina. Per Cristina Torre, responsable dacció sindical de CCOO a Catalunya, es tracta duna societat malalta. Si per guanyar-nos la vida ens hem de morir a la feina tenim un problema, ha reflexionat; i ha apuntat que només sis daquestes 82 persones treballaven on hi havia representació sindical. Al seu parer aix evidencia que les normes no es compleixen i ha culpat a la precarietat de que no es facin efectives les lleis. També ho ha relacionat amb el fet que la inspecció de treball cada vegada té menys recursos i realitza menys inspeccions a les empreses. Torre ha assegurat que hi ha un frau en la contractació temporal, ja que a Catalunya un de cada quatre contracte dura menys de set dies. I sha preguntat: Quina formació en prevenció de riscos fan aquests treballadors? Cap ni una, ha assegurat.