CCOO denuncia que Amazon "vulnera" i "boicoteja" el dret de vaga dels treballadors

Publicado 29/10/2019 15:08:47CET

El sindicat afirma que la direcció ha organitzat esdeveniments lúdics i ha incrementat la jornada una hora més durant l'aturada de 24 hores

ACN

Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) denuncia que la multinacional Amazon vulnera i boicoteja el dret de vaga dels treballadors dels centres logístics del Prat de Llobregat i d'altres plantes com les de Martorelles o Castellbisbal. En un comunicat, el sindicat assegura que la direcció ha organitzat esdeveniments lúdics amb motiu de 'Halloween' per a dissuadir el personal de participar en la convocatòria d'aturada de 24 hores que comença aquest dimarts a les deu del vespre. Els representants laborals també s'han queixat que l'empresa hagi imposat una jornada flexible, incrementant-la una hora més. Amb aquest pretext la direcció vol que el treballador hagi de justificar la seva absència les hores que quedin fora de la convocatòria oficial de vaga.

El sindicat ha recordat que el 90% de la jornada està cobert pel dret de vaga i que les maniobres de l'empresa són una amenaça vetllada cap a aquells treballadors que vulguin exercir el seu dret. És més, CCOO ha comunicat a Amazon que si pren algun tipus d'acció o represàlia amb els que secundin la vaga prendran mesures.En total, 15.000 treballadors del sector de la logística i del transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona estan cridats a una vaga de 24 hores des d'aquest dimarts a les deu del vespre. Els sindicats han convocat l'aturada per reclamar millores salarials després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni bloquejades.