Publicado 8/4/2019 13:48:44 +02:00CET

La CCMA i el Conselh Generau d'Aran acorden potenciar l'ús de l'arans

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El síndic Carles Barrera i la vicepresidenta de la Corporació Núria Llorach han signat un conveni per donar més projecció de la llengua de la Val a TV3 i Catalunya Rdio

ACN

Vielha.-La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el síndic d'Aran, Carles Barrera, han signat un conveni de collaboració per potenciar l'ús de l'arans a TV3, Catalunya Rdio i a les webs de la CCMA. El síndic d'Aran ha dit que d'aquesta manera es donar més visibilitat a la realitat aranesa i de manera especial a la seva llengua. Barrera ha recordat que el coneixement oral i escrit de l'arans és "fora bo" per l'ús social "molt feble" i iniciatives com aquesta han de contribuir a revertir aquesta situació. Llorach ha anunciat que les primeres dos accions concretes que es portaran a terme són la realització de dos programes a la Val d'Aran: El Foraster i Joc de Cartes. Llorach ha explicat que l'arans tindr més presncia a les webs de la CCMA a partir d'ara.

Per Llorach és un deure de la Corporació "normalitzar" l'ús de la llengua aranesa i tot i que ja hi havia bones voluntats entre els dos governs ara hi haur un document que "obliga" a complir uns mínims.El síndic s'ha comproms a enfortir el Departament de Política Lingüística del Conselh Generau d'Aran per tal de facilitat la traducció a l'arans del mxim de continguts possibles i poder assessorar en aspectes lingüístics en la traducció de notícies o programes en catal a l'arans.