CCCOO reclama que es garanteixin els llocs de feina de taxistes i conductors VTC

Publicado 29/1/2019 11:24:21CET

El sindicat denuncia la "precarietat, l'externalització o la inexistència d'un marc regulador clar" del model d'Uber i Cabify

ACN

Barcelona.-El sindicat CCOO ha reclamat que es garanteixin els llocs de treball de taxistes i conductors de VTC i que es vetlli "per les seves condicions de treball en termes de conveni, salaris, control horari, prevenció de riscos i drets sindicals". Segons CCOO, tots dos sectors tenen treballadors amb "baixos salaris, jornades de més de dotze hores i set dies a la setmana, moltes vegades operant com a falsos autònoms o contractats per ETT". El mateix dia que el Govern té previst aprovar el decret de regulació dels VTC, que el sector adverteix que pot provocar que prop de 4.000 persones vagin a l'atur, CCOO exigeix una regulació que garanteixi "la convivència entre els serveis de taxi i VTC" i avisa que qualsevol acomiadament serà "en primer lloc, responsabilitat de les plataformes a través de les quals les empreses VTC reben els serveis, com Uber o Cabify".

CCOO denuncia la "competència deslleial" que s'està produint en el sector del transport de passatgers, i demana incloure "taxi i VTC en un marc de competència, inscrit en estratègies de mobilitat com a dret públic, que garanteixi que ambdós serveis poden realitzar les funcions complementàries habilitades per les seves llicències específiques". En concret, CCOO demana també el "control efectiu de les llicències en el seu atorgament i venda posterior, ja que es tracta d'un bé de titularitat pública i que en cap cas pot estar condicionat per l'especulació a la qual les sotmet la venda a oferta i demanda". El sindicat denuncia que a Catalunya, Uber i Cabify utilitzen "les llicències VTC en nom de l'avenç tecnològic o el servei a la ciutadania, per instal·lar els seus models de negoci basats en la precarietat, l'externalització o la inexistència d'un marc regulador clar".

el més llegit

 1. 1

  Un mort i dos ferits en un accident a l'N-340 a Vallirana (Barcelona)

 2. 2

  Cinc detinguts i 36 identificats a Cornellà per enfrontaments entre aficions

 3. 3

  'Suc de Síndria', Millor Curtmetratge de Ficció en els Premis Goya 2020

 4. 4

  Un detingut i 60 ultres del Barça identificats per una baralla amb radicals del València davant del Mestalla

 5. 5

  Es mantenen les afectacions a la R1, la R3 i la R11 de Rodalies

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista