Publicado 17/01/2019 18:24

Una catedrtica de la UdL és la nova presidenta de la Federació Europea de Cincia i Tecnologia dels Aliments

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Lleida.-La catedrtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, és la nova presidenta de la Federació Europea de Cincia i Tecnologia dels Aliments (The European Federation of Food Science and Technology-EFFoST). La professora, que és membre del comit executiu d'aquesta plataforma professional des del 2004, ocupar el crrec durant els propers dos anys.

La federació aplega més de 130 societats, instituts i universitats d'arreu d'Europa, amb més de 100.000 experts en aliments. Entre els reptes de futur, Martín destaca que els recursos per alimentar la població mundial estan "disminuint considerablement" i hi haur una "escassetat crítica" de materials bsics. En aquest sentit, considera que si no s'actua de manera rpida i efica, "no tindrem prou menjar en pocs anys".Olga Martín defensa que, per tot plegat, "la seguretat alimentria, la nutrició i la sostenibilitat són de gran inters per a tota la societat". En aquest sentit, creu que l'EFFoST ha d'assessorar les autoritats i "promoure la presa de decisions basada en l'evidncia científica per assegurar un accés adequat als aliments per a tothom en les generacions actuals i futures".A nivell d'accions dins d'aquesta plataforma europea, la catedrtica de la UdL ha explicat que vol ampliar el nombre d'institucions i professionals que participen activament a l'EFFoST, estimular les sinergies entre investigadors de diferents disciplines, crear oportunitats de treball per a joves científics, facilitar la innovació a les PIME i establir aliances amb altres organitzacions. CurrículumDoctora en Cincies Químiques, Olga Martín és professora de la UdL des de 1992. Les seves investigacions se centren en el desenvolupament de nous productes alimentaris segurs i saludables mitjanant l'aplicació de noves tcniques. Actualment dirigeix el Grup de Recerca de Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments, així com l'Escola de Doctorat de la UdL. També ha estat la primera espanyola en formar part de l'Acadmia Internacional de Cincia i Tecnologia d'Aliments. La Generalitat la va distingir l'any 2009 en la primera convocatria del Programa ICREA Acadmia que reconeix l'excellncia en la recerca i la capacitat de lideratge; i el 2018, amb la Medalla Narcís Monturiol, en reconeixement a la seua contribució al desenvolupament de la cincia i la tecnologia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés