Publicado 29/10/2020 09:51CET

El catedràtic d'enginyeria química Javier Lafuente elegit nou rector de la UAB

Era l'únic candidat que es presentava i ha obtingut el suport del 70,18% dels vots

ACN

Cerdanyola del Vallès.-El catedràtic d'enginyeria química Javier Lafuente ha estat elegit rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per als pròxims quatre anys, segons els resultats provisionals de les eleccions que, per primera vegada, s'han fet de forma electrònica. Lafuente ha obtingut un 70,18% dels vots ponderats i hi ha hagut prop d'un 30% de vots en blanc, sobretot entre estudiants i personal d'administració i serveis. La participació als comicis ha estat d'un 11,47% del cens, amb un total de 4.405 vots emesos. Per sectors, destaca el fet que només un 6,62% dels estudiants cridats a les urnes ha anat a votar. Amb la proclamació definitiva dels resultats, aquest divendres, Lafuente prendrà el relleu de la fins ara rectora Margarita Arboix.

Javier Lafuente (Barcelona, 1960), catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, es va llicenciar a la UAB en ciències químiques, en l'especialitat de química tècnica, el 1982, i es va doctorar cum laude en enginyeria química el 1988, sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB).És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids (BIO-GLS).Lafuente ha treballat al Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, a l'Institut National Polytechnique de Grenoble (INP), a la Universitat de Califòrnia (UC) i a l'Illinois Institute of Technology (IIT) de Chicago.La seva recerca s'ha centrat en l'aplicació de sistemes biològics al tractament d'efluents contaminats. És autor de 141 publicacions en revistes indexades amb més de 3.500 citacions i ha dirigit 12 tesis doctorals i nombrosos projectes de final de carrera. Ha creat també dues empreses derivades (spin-off) de caràcter ambiental per a l'aplicació de tecnologies capdavanteres al tractament d'efluents.Pel que fa a la gestió, ha estat director de grup de recerca, director de Departament, i vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics des de 2016.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés