Publicado 25/03/2019 15:19

Carme Ruscalleda: Les estrelles són dels establiments que les suen cada dia

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El Palau Robert dedica una exposició a la xef amb més estrelles Michelin del món

ACN

Barcelona.-La mostra Carme Ruscalleda. Lessncia del gust, inaugurada aquest dilluns al Palau Robert, exhibeix la trajectria de lambaixadora de la cuina catalana al món, Carme Ruscalleda, i permet conixer detalls i documents com els seus primers menús o una carta feta a m on explica qüestions del Sant Pau de Sant Pol de Mar. Lexposició explora la tasca de lautora duna cuina amb una gran projecció internacional que fusiona la tradició i lavantguarda des dels seus inicis, i que és la que té més estrelles Michelin del món. En declaracions a lACN, Ruscalleda ha dit que és un goig que vagin caient estrelles, per ha defensat que aquests reconeixements són dels establiments que els suen cada dia.

La comissria de la mostra, Anna Alberni, ha explicat que lexposició és un rescat dobjectes que Ruscalleda tenia a casa o a la Cuina Estudi, que ajuden a entendre i definir com és la cuinera. En primer lloc, hi ha representada la botiga on Ruscalleda va comenar el seu projecte. Segons la mateixa cuinera, la clau va ser mai pensar en el fracs. En segon lloc, es troba una detallada cronologia que comprn la tasca portada a terme als restaurants Sant Pau de Sant Pol i Tquio, i el Moments de Barcelona. En tercer lloc, hi ha un espai audiovisual que mostra un dia a la cuina del Sant Pau on el visitant pot viure els moments de calma o estrs com si hi estigués a dins. Per últim, hi ha un espai dedicat a lobra de la cuinera on hi ha 12 productes que caracteritzen la cuina de Ruscalleda com el porc, el peix, els arrossos, els suquets, el pa amb tomquet i la influncia japonesa, entre daltres. I daltra banda, 12 menús temtics on la cuinera ha afegit la creativitat en les receptes tradicionals catalanes.En declaracions a lACN, Ruscadella assegura que la cuina té la grandesa de poder afegir més duna personalitat. És per aquest motiu que va decidir obrir el Sant Pau a Tquio, on lexecució es fa a través duna altra mentalitat, signatura i espai, per es reconeix don ve. La cuinera reitera que un establiment de restauració, si vol crear inters a la societat, ha de ser original i amb personalitat.Carme Ruscalleda és la cuinera amb més estrelles Michelin del món, concretament en té set, i la Generalitat de Catalunya i el Palau Robert han volgut reconixer el seu treball en la gastronomia catalana. Lexposició es podr visitar del 26 de mar al 29 de setembre i safegeix a les exposicions que el Palau Robert ha presentat sobre Ferran Adri i els germans Roca.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés