Publicado 22/10/2019 12:09:48 +02:00CET

Carlota Subirós reivindica les veus feministes del segle XX i XXI amb l'obra de teatre documental 'GRRRLS!!!'

El Temporada Alta ofereix un recorregut lliure per figures com Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Virginie Despentes i Riot Grrrl

ACN

Barcelona.-El Temporada Alta estrenarà aquest divendres 'GRRRLS!!! Manifestos feministes dels segles XX i XXI', un espectacle de Carlota Subirós que reivindica les veus del feminisme dels últims dos segles amb noms com Clara Campoamor, Mina Loy, Virginia Woolf, Pepita Guerra, Simone de Beauvoir, Redstockings, Carol Hanisch, Combahee River Collective, Carla Lonzi, WILPF, Guerrilla Girls, Valerie Solanas, Gloria Anzaldúa, Femen, VNS Matrix, Virginie Despentes i Riot Grrrl, entre d’altres. L'espectacle és un recorregut lliure pels manifestos que han configurat les darreres onades del moviment feminista, veus de dones - individuals i col·lectives- que no posen límits a la lluita i la reivindicació. L'obra és una coproducció entre el festival i el CCCB.

'GRRRLS!!!' és el resultat d’un procés de treball dramatúrgic i escènic obert, impulsat per l’Institut d’Humanitats i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en paral·lel a l'exposició 'Feminismes!' a partir de l'efervescent material que constitueixen els manifestos feministes del segle XX i XXI. L'obra és un espai d’aprenentatge i experimentació, marcat per la transversalitat.La proposta de Subirós aborda els feminismes en plural, centrant-se en les figures d’algunes de les grans teòriques de la lluita feminista i dels seus manifestos, moviments vinculats a la renovació de la democràcia i de les relacions individuals. En aquest sentit, la directora de l'obra ha assegurat que "sempre" l'ha mobilitzat !l'afany de compartir preguntes" i creu que l'escena és un lloc excepcional per fer-ho". Les intèrprets que donaran veu a totes aquestes dones de moments i geografies distants són Clara Aguilar, Silvia Albert Sopale, Laura Weissmahr, Mö Benet, Adeline Flaun, Ximena Escobar, Tamara Ndong, Alba Pujol i Mireia Tejero, proposant un recorregut lliure a través d’alguns dels textos que han configurat les diverses veus del moviment.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona analitza la presència de Covid-19 en les aigües residuals i de bany

 2. 2

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 3. 3

  Fecasarm urgeix l'Ajuntament de Barcelona a acceptar la petició per ampliar l'horari de terrasses

 4. 4

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 5. 5

  Un estudi associa les mutacions d'un gen amb la gravetat d'un càncer hematològic