Publicado 05/11/2020 11:40CET

El cardenal Omella reclama ajuda econòmica als fidels per sostenir l'activitat de l'Església davant la pandèmia

Mmoltes parròquies" viuen una situació "crítica", alerta l'arquebisbat de Barcelona

ACN

Barcelona.-L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat ajuda econòmica als fidels catòlics per sostenir l'activitat de l'Església davant la pandèmia de la covid-19. El cardenal demana "ajudar d’aquesta manera a la missió evangelitzadora i assistencial que l’Església realitza, especialment, en aquests difícils moments". L'arquebisbat de Barcelona alerta que "moltes parròquies" viuen una situació "crítica". Aquesta crida coincideix en la setmana de la tradicional 'Diada de germanor' en què es presenten els comptes anuals. El 2019 el 52,5% dels 38,5 milions d'euros d'ingressos van arribar d'aportacions voluntàries i col·lectes, el 14,6% de l'assignació tributària i la resta d'ingressos corrents, patrimonials i altres.

En concret, que fa a les despeses (38.469.000 euros) 7 de cada 10 euros es dediquen a mantenir tant el patrimoni (temples, edificis parroquials i altres) com les accions assistencials i pastorals que s’hi desenvolupen. L’ecònom de l’Arquebisbat de Barcelona, Gaspar Coderch, adverteix que "la situació econòmica actual a conseqüència de la pandèmia és crítica per a moltes parròquies" i anima a seguir col·laborant amb el sosteniment de l’Església amb donatius, puntuals o periòdics, mitjançant el web donoalamevaesglesia.cat.L’Arquebisbat de Barcelona exposa que coordina la tasca de 804 sacerdots i religiosos, prop de 1.900 religioses i més de 15.000 voluntaris i catequistes. Les 215 parròquies i 710 centres de culte, juntament amb la catedral, han administrat 12.000 sagraments i han celebrat 260.000 misses. Pel que fa a l’activitat educativa de les escoles parroquials, religioses, facultats eclesiàstiques, universitats i instituts superiors, l’any 2019 s’hi van matricular més de 140.000 alumnes.L’activitat assistencial s’ha dut a terme a través dels 170 centres de Càritas parroquials i arxiprestals i Càritas diocesana. S’han atès nombroses persones en risc d’exclusió social i marginació i s’ha orientat, en la cerca de feina més de 6.000 persones. Tanmateix, més de 273.000 malalts han estat atesos per religiosos i religioses així com per preveres diocesans, i 120 voluntaris del Secretariat de Pastoral de la Salut, segons informen en un comunicat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés