Els peixos han estat alliberats en diferents rius de la Val d'Aran

Capturen 544 cavilats i 235 truites al riu Garona, al seu pas per Bossòst, mitjançant la tècnica de pesca elèctrica

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 15/3/2019 14:29:20CET

ACN

Bossòst.-Agents de Medi Natural del Conselh Generau d’Aran han rescatat, mitjançant la tècnica de pesca elèctrica, 544 exemplars de cavilat i 235 truites al riu Garona, al seu pas pel municipi de Bossòst (Val d'Aran). Les captures han estat motivades pels treballs de manteniment i millora del canal de subministrament d'aigua de la central hidroelèctrica de la localitat, en el qual s'havien detectat fuites que afectaven als horts del voltant. Després de dur a terme aquesta operació, les truites i els cavilats han estat alliberats en diferents rius de la Val d'Aran. Aquesta darrera espècie, protegida i en perill d'extinció, és una de les que es va veure molt afectada pels aiguats de l'any 2013.

El cavilat o cullereta (Cottus hispaniolensis) és un petit peix que ocupa rius i torrents d'alta muntanya, on conviu amb la truita comuna (Salmo trutta). És una espècie endèmica del vessant nord del Pirineu i més concretament de la conca de la Garona, on actualment es troba extremadament amenaçada degut al baix nombre d'individus i a l'aïllament respecte de la resta de poblacions que hi ha en aquest entorn. L'animal només és present en uns pocs trams, amb densitats molt baixes.El cavilat ocupa preferentment trams d'aigües oxigenades, amb fort corrent, certa turbulència i substrat pedregós. S'alimenta d'invertebrats aquàtics i, ocasionalment, també d'altres animalons, incloent-hi els alevins de la truita. És un animal que no es deixa veure fàcilment, ja que és actiu durant la nit, mentre que durant el dia acostuma a romandre quiet en algun amagatall del fons.El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d'Aran, José Enrique Arró, ha explicat que sempre que es porten a terme actuacions de manteniment o altres accions als rius de la Val d'Aran els agents de Medi Natural realitzen aquestes captures per preservar els exemplars d'aquest tipus d'espècies.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.