Publicado 31/5/2019 14:10:54 +02:00CET

Capella defensa els ''criteris objectius'' de Serveis Penitenciaris en relació a la semi-llibertat d'Oriol Pujol

La consellera de Justícia destaca la 'gran feina' que fan els professionals de forma 'independent' i en base al reglament

ACN

Alguaire.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat la 'gran feina' dels professionals de Serveis Penitenciaris i els 'criteris d'objectivitat' que fan servir en base al reglament davant de decisions com la de deixar en semi-llibertat Oriol Pujol tot i la revocació del tercer grau. La Junta de Tractament de la presó Brians 1 va acordar ahir dijous que Oriol Pujol Ferrusola pugui sortir a partir de dilluns del centre en un règim de semi-llibertat similar al tercer grau, que la jutgessa de vigilància penitenciària va revocar la setmana passada. Això es podrà fer per l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, que permet certa flexibilització en el règim ordinari, l'anomenat segon grau.

La consellera Capella a dit en una visita a Alguaire (Segrià) que no permetrà que s'utilitzin els professionals dels serveis penitenciaris per atacar el Govern i ha destacat la 'gran feina que fan', d'una manera 'independent' fent servir criteris en base al reglament. En aquest sentit, ha remarcat que el que ha de fer el Govern és defensar-los perquè apliquen la llei amb criteris objectius en base al reglament.