Publicado 27/1/2019 17:36:31 +01:00CET

La Capella celebra 25 anys dedicats a la creació emergent a Barcelona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'espai commemora l'aniversari amb la inauguració de dues exposicions i una installació que repassen la seva histria

ACN

Barcelona.-L'espai La Capella celebra 25 anys dedicats a la creació emergent a Barcelona amb tres projectes que revisen el seu passat. D'una banda, les exposicions 'Les escenes. 25 anys després', que enllaa l'ahir i el dem de l'equipament, i 'La Capella: 600 anys al Raval', que recorre la histria de l'edifici en relació al barri. D'altra banda, també s'ha obert al públic la installació 'Comunitat La Capella', que recull de manera incremental totes les persones que han estat vinculades amb l'espai. Dirigida per Oriol Gual, la institució ha acollit durant aquest quart de segle més de 1.200 artistes i més d'un centenar de comissaris i jurats, a part de 200 exposicions i projectes no expositius.

Amb motiu de l'aniversari, al mes de juny es presentar la publicació coordinada per Anna Pahissa que repassar els principals projectes que han tingut lloc a La Capella i que s'articular també com a catleg de l'exposició 'Les escenes. 25 anys després'. A més, per commemorar l'efemride, la institució ha donat a conixer una imatge grfica renovada, obra de Folch Studio, que pren les formes arquitectniques de l'edifici com a mduls que organitzen la informació i les imatges.Un quart de segle d'histriaEl 27 de gener del 1994 obria les portes La Capella de l'Antic Hospital, ubicada en el conjunt monumental de l'Hospital de la Santa Creu amb més de sis segles d'histria i de la Casa de Convalescncia, el primer espai municipal dedicat a l'art emergent a Barcelona.Des d'aleshores, La Capella ha centrat els seus esforos en la promoció de les noves creacions d'artistes novells de la ciutat. A través de les seves exposicions gratutes, l'equipament ha apropat al públic general i a la gent del barri la feina dels artistes emergents, els comissaris, els crítics i altres professionals de l'art i la cultura contempornies.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés