Publicado 17/9/2020 12:51:15 +02:00CET

Cancel·lat el Festimatge 2020

El 18 d’octubre es farà un acte simbòlic a la Sala Mozart amb les fotografies premiades i els curts guardonats destacats

ACN

Barcelona.-L'equip organitzador del Festimatge va comunicar el passat mes de març l'ajornament de la celebració del festival, que havia de tenir lloc a l’abril degut a la situació sanitària arran de la pandèmia per la covid-19. Tot i això, l'organització ha decidit cancel·lar, definitivament, la celebració de la 15a edició de Festimatge. Així mateix, s'ha anunciat que el proper 18 d’octubre es farà un acte simbòlic a la Sala Mozart de Calella amb les fotografies premiades i els curts guardonats més destacats. Per altra banda, els Premis d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia i Cinema es lliuraran en l’acte decloenda del Festimatge 2021.

En un comunicat, des de Festimatge han destacat que l'objectiu del festival "és que el màxim nombre de persones gaudeixi dels seus actes i, amb les circumstàncies actuals, no només el control dels aforaments, sinó la predisposició dels ciutadans a participar en actes culturals, ha fet dubtar a l’equip organitzador de la idoneïtat de tirar endavant l’edició d’enguany i els ha portat a prendre la dura decisió de cancel·lar"..Per altra banda, des de l’organització s’ha decidit fer un acte simbòlic on mostrar les fotografies premiades i els curts guardonats més destacats. La seva celebració està prevista per al diumenge 18 d’octubre a la Sala Mozart de Calella.Guardons També s'ha anunciat que durant la celebració de l'acte de cloenda del Festimatge 2021, es farà el lliurament dels Premis d’Honor del Trofeu Torretes de Fotografia i Cinema, que no s’han pogut lliurar aquest any. Cal recordar que, per primera vegada en els 44 anys d’història del Trofeu Torretes de Fotografia, el Premi d’Honor va anar a parar a mans d’una dona, la Lourdes Gómez Fernández, d’Almerimar (Almeria). Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, el Premi d’Honor de la 26a edició va ser pel director procedent d’EEUU, Guy Nattiv, pel seu curt 'Skin', protagonitzat per Jonathan Tucker, Danielle Macdonald i Ashley Thomas.

Contador