Publicado 1/10/2019 12:15:53 +02:00CET

Canadell creu que l'augment de la taxa turística s'hauria d'haver consultat prèviament amb el sector i demana fer-ho ara

La Cambra de Comerç reclama que part del recàrrec de l'impost turístic repercuteixi en Turisme de Barcelona

ACN

Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha considerat que l'augment de la taxa turística aprovat per l'Ajuntament de Barcelona, "'s'hauria d'haver consultat prèviament amb el sector". En un comunicat, ha afegit que "en alguns casos aquest tipus d'increment pot tenir un impacte negatiu" però ha matisat que ara per ara la mesura aprovada "encara no té cap efecte" i per això ha esperat que en els propers dies es parli amb el sector "per mirar d'apropar posicionaments". En qualsevol cas, Canadell ha dit que l'increment de l'impost ha de servir per "fomentar la descentralització" del turisme i ha reclamat que part del recàrrec repercuteixi en Turisme de Barcelona.

El president de la Cambra ha afirmat que s'hauria de treballar per descentralitzar el turisme de la ciutat cap a altres punts del país però també perquè aquest no es concentri els mesos d'estiu. Per això, ha defensat que Turisme de Barcelona disposi de més recursos "perquè actualment dels 32 MEUR de recaptació de l'impost -16 MEUR per a l'Ajuntament- només n'arriben 4,5". Si la proposta de modificació de la llei per incrementar la taxa prospera, l'aportació dels visitants a les arques municipals augmentarà i per això ha assegurat: "En conseqüència, haurem de repercutir-ho". Canadell ha considerat que "és necessari trencar el topall dels 4,5 MEUR d'una partida que procedeix directament de les estades dels visitants per poder complir amb aquests dos objectius i aconseguir reduir l'impacte del turisme en els punts de més afluència i a la vegada redistribuir millor l'impacte positiu a d'altres indrets del teixit econòmic del país".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats de Barcelona

 4. 4

  Catalunya suma 2.637 morts amb coronavirus (129 més) i 1.298 nous casos, fins el 26.032

 5. 5

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts