Publicado 24/8/2019 12:39:50 +02:00CET

Camil Ros: "Ryanair no pot tenir barra lliure per decidir on va i on es queda"

El secretari general recorda que se li van obrir les portes de la T2 del Prat en detriment de Reus i Girona i que "això s'ha d'equilibrar"

ACN

El Prat de Llobregat.-El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha qualificat de "molt mala notícia" la decisió de Ryanair de tancar la seva base a Girona i ha reclamat la implicació de la Generalitat i Aena per evitar-ho. El líder sindical ha recordat que la companyia irlandesa "està fent negocis a sac" en altres aeroports, com ara el del Prat, gràcies als convenis "favorables" signats amb les administracions i que per això no pot prendre decisions unilaterals com aquesta. "Ryanair no pot tenir barra lliure per decidir on va i on es queda", ha afegit. Aquí, Ros ha recordat que en el seu moment a Ryanair se li van obrir les portes de la T2 del Prat en detriment de Reus i Girona i que "això s'ha d'equilibrar".

El secretari general de la UGT a Catalunya ha destacat que el sindicat ja fa anys que alertava que Ryanair marxaria de Girona quan tingués problemes i que calien alternatives per no lligar el futur de l'aeròdrom gironí a la seva presència. Ros ha afegit que les administracions i els agents econòmics del territori "que en el seu moment li van fer la pilota" són responsables d'aquesta situació i els reclama, junt amb Aena, implicació per evitar que el tancament de la base de Ryanair es concreti. "Hem d'evitar que el monstre de l'aeroport de Girona es quedi en un edifici buit de contingut", ha reblat.Per últim, Ros ha destacat que, més enllà dels 164 llocs de feina que es perdran, la mesura repercutirà molt negativament en el sector turístic de la demarcació de Girona.