Publicado 9/10/2019 16:37:08 +02:00CET

La Cambra veu un possible cas de vulneració de la competència en el tancament de les plantes de General Cable

Canadell demanarà al Síndic que avaluï el cas i, si s'escau, elevi als organismes europeus la situació de les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac

ACN

Barcelona.-La Cambra de Comerç creu que el tancament de les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac de General Cable podria ser un possible cas de vulneració de la competència i demanarà al Síndic de Greuges que s'avaluï i que, en cas necessari, s'elevi als organismes de competència europeus. L'ens cameral enviarà una queixa formal al Síndic per aquest cas, que amenaça de deixar sense feina unes 500 persones. El president de la Cambra, Joan Canadell, i el Síndic, Rafael Ribó, s'han trobat aquest dimecres a la Casa Llotja de Mar i han acordat, també, treballar conjuntament per "denunciar les situacions de vulneració de drets i abusos a autònoms i pimes".

El pla de treball acordat entre la Cambra i el Síndic també inclou denunciar les infraestructures endarrerides "cabdals" per a la vertebració del territori, com la duplicació de la línia R3 a Vic. Així mateix, es comprometen a treballar per incidir en el marc regulador que estableix els preus de l'electricitat i el règim i condicions dels autònoms que "dificulten el desenvolupament de la seva activitat i la posada en marxa de nous negocis". L'objectiu, segons ha explicat la Cambra en un comunicat, és "protegir els autònoms i la petita i mitjana empresa".