El nou tram no entrarà en servei com a mínim fins el 2021

La Cambra avisa de la pèrdua de competitivitat de les empreses mentre no es reprenen les obres del nus de Castellbisbal

Publicado 19/2/2019 12:28:00CET

ACN

Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha advertit que la indústria catalana perd competitivitat cada dia que passa sense que es reprenguin les obres del nus de Castellbisbal, entre l'autovia del Baix Llobregat i l'autopista AP-7\/B-30, uns treballs que es van adjudicar el 2007 i que no està previst que finalitzin abans del 2021. En un comunicat, la Cambra exigeix que s'afrontin aquestes "deficiències de funcionalitat i també connectivitat, tant entre les vies d'alta capacitat i la xarxa local i urbana com per mitjà d'actuacions de mallat que ajudin a superar l'actual esquema metropolità eminentment radial". El tram pendent consta de 2,4 quilòmetres de longitud, dels quals 850 metres són de viaducte que han de permetre enllaçar l’A-2 (des de Lleida) cap a l’AP-7\/B-30 (sentit Girona) i els inversos de l’AP-7\/B-30 (des de Girona) cap a l’A-2 (sentit Lleida).

Actualment, no hi ha possibilitat d'enllaçar directament l'autovia i l'autopista i la nova infraestructura suposaria un estalvi de més de 12 quilòmetres per als vehicles que volen entrar o sortir de l'A-2 en sentit Lleida i necessiten circumval·lar Barcelona per la B-30. "Aquest estalvi serà rellevant sobretot per als sectors d’activitats econòmiques més propers, que presenten una alta densitat d’empreses industrials, com és el cas del polígon Sant Vicenç, a Castellbisbal", assenyala la Cambra. La nova connexió també hauria de permetre reduir els costos logístics (incloses les externalitats ambientals) i alleujar les carreteres locals C-1413 i B-225.Per últim, la Cambra recorda que el Consell de Ministres va aprovar el 21 de desembre el tercer modificat del contracte d'obres d'enllaç entre l'autovia del Baix Llobregat i de l'AP-7 a Castellbisbal, i que el BOE va publicar el 7 de febrer la informació pública i convocatòria a l'aixecament de les actes prèvies a l'ocupació de béns i drets afectats per aquesta actuació.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.