La Cambra aposta per allargar la pista d'El Prat més propera al mar per assolir les 90 operacions per hora

Publicado 30/9/2019 15:18:55CET

L'ens cameral reclama a AENA aprofitar "al màxim" el potencial de Barcelona per a vols de llarga distància i "promoure Girona i Reus" per a vols de curt i mig radi

ACN

Barcelona.-La Cambra de Comerç ha defensat aquest dilluns allargar la pista 07R 25L de l'aeroport d'El Prat, la més propera al mar, per aconseguir arribar a les 90 operacions per hora amb el menor impacte acústic possible. Aquesta és una de les mesures que el president de l'ens cameral, Joan Canadell, ha plantejat al president d'AENA, Maurici Lucena, en una trobada en què han abordat la situació dels aeroports catalans. En aquest sentit, la Cambra ha insistit que cal resoldre la necessitat de comptar amb una pista més llarga per les aeronaus més grans, que operen els vols de llarga distància. A més, ha indicat que així es pot "aprofitar al màxim el potencial de Barcelona per a vols de llarga distància" i, alhora "promoure Girona i Reus per a vols de curt i mig radi".

Segons la Cambra, l’equilibri territorial i un creixement sostenible del tràfic aeri fins a 90 milions de passatgers anuals són "compatibles". Canadell també ha reiterat que cal una "gestió individualitzada de l'aeroport de Barcelona", per tenir localment més capacitat de gestió davant de crisis operatives com les d'aquest estiu, així com pels conflictes laborals, i també per donar la dotació "òptima de recursos i mitjans". A més, també ha plantejat un "nou model de governança" que inclogui "institucions públiques i privades del territori a la presa de decisions estratègiques". De fet, durant la trobada, la Cambra ha expressat a AENA la seva "preocupació" per la reputació internacional de Barcelona "a causa de la successió d'episodis de dificultat operativa". En un estudi recent sobre el futur Pla Director de l'aeroport, la Cambra ja apostava per adaptar l'operativa de les pistes per donar resposta al creixement, i proposava debatre en una taula de concertació territorial l'opció de l'allargament de la pista 07R25L, però també opcions com la normalització de la 07L25R per a enlairaments.

el més llegit

 1. 1

  Família Torres celebra arribar als seus 150 anys com a "celler familiar de prestigi internacional"

 2. 2

  Intervenen a Lleida material falsificat de dues marques de mòbils valorat en 23.000 euros

 3. 3

  Una empresa de Lleida presenta una poma en forma de rosca de xocolata

 4. 4

  Desactivada l'alerta per concentració de sulfhídric a la Pobla de Mafumet

 5. 5

  Un programa de l'Hospital de Sant Joan de Reus, referent internacional en dolor pediàtric