Publicado 5/4/2019 17:15:44 +02:00CET

Calvet replica a Colau i defensa que el Govern ha fet un esfor "importantíssim" per estendre la xarxa ferroviria

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El conseller de Territori assegura que la Generalitat treballa per aconseguir el "millor" transport públic per a Barcelona i la seva rea metropolitana

ACN

Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami Calvet, ha assegurat aquest divendres que el Govern ha fet un "esfor importantíssim" en l'extensió de la xarxa ferroviria tot i les "dificultats financeres", en resposta a les crítiques de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l'ha acusat de bloquejar projectes de mobilitat importants per la ciutat, com l'L9 del metro i a la unió del tramvia de l'avinguda Diagonal. Segons Calvet, la Generalitat treballa per aconseguir "el millor transport públic" per Barcelona, l'rea metropolitana i Catalunya. El conseller ha posat com a exemple les prolongacions del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Terrassa i Sabadell i l'adquisició de 15 trens per a la línia Barcelona-Valls, a més de les noves estacions de l'L10 Sud de Foc i Foneria i Provenana.

També ha recordat que el Govern té previst rebre un crdit del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per acabar el tram central de l'L9, un trmit que "no és fcil d'aconseguir ni d'encaixar" en els comptes de la Generalitat. A més, el titular de Territori ha remarcat que Catalunya té un dficit fiscal d'uns 16.000 milions d'euros, amb els quals "es podria tenir una millor política de transport públic i habitatge". "Hi ha gent que els molesta que en parlem per hem de recordar-ho sempre", ha afegit, abans d'opinar que la manera d'aconseguir "el millor país possible" és que Catalunya esdevingui una república i disposi de "tots els recursos" que genera.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 4. 4

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 5. 5

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)