Publicado 11/10/2019 14:47:08 +02:00CET

Calvet diu que el Govern no està pensant en "limitar" l'activitat de ports i aeroports sinó en "descarbonitzar-la"

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El conseller de Territori respon a la proposta plantejada per l'alcaldessa de Barcelona remarcant l'aposta per electrificar molls o la línia de Rodalies fins al Prat

ACN

Guissona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que el Govern no està pensant en "limitar" l'activitat de ports i aeroports sinó en "descarbonitzar-la". En resposta a la proposta plantejada a aquest divendres per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de reduir, per exemple, el trànsit aeri entre punts que ja estan connectats per tren, Calvet, ha dit que aquesta és una qüestió que no només depèn de les administracions ja que hi ha "lliure mercat" en el transport aeri, però no en el ferroviari. En aquest sentit, el conseller ha remarcat l'aposta per estar "atent l'evolució de la mobilitat i la tecnologia" amb mesures com l'electrificació dels molls per reduir emissions o per Rodalies per frenar l'efecte del CO2 al voltant de l'aeroport del Prat.

Calvet ha valorat que les propostes de Colau s'han fet en el marc d'una reunió de ciutats que plantegen "estratègies a mig i llarg termini" i ha afegit que li sembla bé que es pensi en quina ha de ser la mobilitat del futur però que hi ha una "sèrie de condicionants avui en dia que no es poden oblidar". En aquest sentit, ha posat com a exemple el lliure mercat aeri que no hi és en el transport ferroviari.El conseller de Territori ha dit que la Generalitat aposta per l'evolució de la mobilitat i la tecnologia i que de moment no estan pensant en limitar l'activitat. Per això, ha afegit, que caldrà estar atent a mesures com l'electrificació dels molls o incorporar mesures eficients en l'ús de combustibles fòssils als avions i la mobilitat del seu voltant.