Publicado 23/08/2019 16:48CET

Calvet demanar la "implicació" d'Europa per tirar endavant el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El conseller ha participat a la trobada transfronterera al port de Tavascan

ACN

Lladorre.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami Calvet, ha participat aquest divendres a la pujada al port de Martérat-Tavascan, en el marc d'una de les trobades transfrontereres que coorganitza el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Régional des Pyrénées Ariégeoises. En aquest entorn, ha anunciat que es demanar a Europa una subvenció per a tirar endavant el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, creat ara fa un any i del qual també en formen part dos espais naturals situats a Andorra. En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu és convertir aquest punt en un símbol de la "no frontera" i ha afegit que, d'aquesta manera, es podr "explicar a les generacions futures" que iniciatives d'aquest tipus serveixen per fer-se "més grans com a territori".

Calvet ha estat acompanyat del president del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises i vicepresident de la Regió Occitanie, Kamel Chibli; els alcaldes de Lladorre i dUstou, Salvador Toms i Alain Servat respectivament, a més del director del Parc Natural de lAlt Pirineu, Marc Garriga, i del que est situat a l'Arieja, Matthieu Cruege. El conseller de Territori i Sostenibilitat també ha recordat el compromís que va adquirir amb l'anterior president del parc, André Rouch, mort fa uns mesos:. "Vam quedar que jo vindria a la trobada de Tavascan a reivindicar que hem de tirar endavant aquesta iniciativa i que hem de fer-la gran", ha dit. El titular del departament de Territori ha posat l'accent en el fet que els parcs creats a banda i banda de la frontera justament ajuden a esborrar-la. "La natura, la biodiversitat, la terra, no entén de fronteres, som les persones les que les hem creat per nosaltres vivim en una poca en qu hem trobat maneres de superar-les amb accions que fem des de les administracions i coses més tangibles com els nostres parcs", ha dit Calvet. Per tot plegat, el conseller ha agrat la tasca de les persones que gestionen els parcs "malgrat les dificultats per fer-ho amb els recursos existents i que tiren endavant aquests parcs que volem que siguin un símbol de la nostra terra i de la unió dels dos pasos." Pel que fa a la convivncia de la biodiversitat i l'activitat humana, Calvet ha afegit: "farem que aquesta riquesa, aquesta biodiversitat, aquests parcs creats fa temps i el Parc de les Tres Nacions siguin compatibles amb l'activitat humana. Que sigui un país viu." A més, ha demanat als alcaldes que reivindiquin que els parcs siguin un element de valor afegit del territori. La trobada transfrontera, que fa cinc anys que se celebra, serveix per reforar els llaos transfronterers, donar a conixer els productes locals agroramaders i reflecteix la cooperació dels dos parcs en el marc del nou Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés