Publicado 11/4/2019 18:14:10 +02:00CET

Caixabank retira les 2.157 sortides foroses per manté la mobilitat obligatria fins a 100 quilmetres

Els treballadors es manifestaran el prxim 24 d'abril a la tarda davant les direccions territorials i serveis centrals de l'entitat

ACN

Barcelona.-La direcció de Caixabank ha retirat les 2.157 sortides foroses que va plantejar als sindicats tot i que manté altres requisits com la mobilitat obligatria, ampliació d'oficines Store, l'eliminació de sotsdireccions i l'ampliació a 36 mesos per consolidar el crrec, segons han informat fonts dels representants dels treballadors i han confirmat fonts de l'entitat. En un comunicat, CCOO ha valorat positivament aquest pas per l'ha considerat "insuficient". De fet, les mobilitats foroses fins a 100 quilmetres és un dels principals esculls en la negociació, el que segons CCOO, equival a "una purga de plantilla". Caixabank, per, els ha traslladat que la majoria de canvis de lloc de treball seran "voluntries" i que les "foroses seran residuals". Amb tot, els sindicats han convocat una mobilització per al prxim 24 d'abril a les cinc de la tarda.

Els sindicats han deixar clar que no acceptaran "empitjorar les condicions laborals i de vida" de la plantilla que es quedi treballant a l'entitat. Altres mesures que planteja la direcció de Caixabank -sobre les quals demana arribar a un acord per no assolir la xifra de 2.157 acomiadats i que només siguin els que s'acullen voluntriament a les prejubilacions o baixes voluntries- són canvis d'horari, pitjors condicions per promocionar i rebaixes de salaris per a les noves incorporacions. A més, els representants sindicals lamenten que les condicions que ofereixen per als treballadors que vulguin sortir voluntriament són pitjors que en les acordades en els ERO del 2013 (2.600 persones) i el 2015 (700 persones) i avisen que "ni de llarg" s'arribar als 2.157 baixes voluntries.Els sindicats també han fet una crida a tota la plantilla a manifestar el seu rebuig a l'expedient de regulació i a manifestar-se a les cinc de la tarda davant les direccions territorials i serveis centrals.