Publicado 02/10/2020 16:58CET

El CAC creu que algunes imatges de TV3 per informar dels brots de covid a les càrnies de Lleida "no eren adequades"

La institució critica que corresponien "a la cadena de producció d'una empresa aliena al sector"

ACN

Barcelona .-El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) creu que algunes de les imatges que van acompanyar una notícia difosa l'1 de juliol sobre brots de covid-19 en empreses agroalimentàries de Lleida "no eren les més adequades" perquè corresponien "la cadena de producció d'una empresa aliena al sector carni català". Així ho ha traslladat l'autoritat reguladora a la CCMA tot recordant-li que "ha d'extremar la cura en la detecció d'aquests errors i els ha d'esmenar amb la màxima diligència, tot donant a la rectificació una rellevància equivalent a la de la notícia". L'actuació del CAC es va iniciar arran d'una queixa de l'associació empresarial càrnia ANAFRIC i ha estat aprovada per unanimitat en el ple del CAC del 30 de setembre.

Segons els denunciants, la notícia, que es va difondre al TN vespre i al TN migdia, va incloure imatges d'empreses càrnies en què es veia centenars de treballadors junts i sense cap mesura de protecció. A més van destacar que a les imatges s'hi "podia veure un logotip que identificava l'empresa com a originària del Brasil i amb factories en altres països, però sense presència a Catalunya".El CAC va analitzar la informació i va establir que en la notícia, que es va repetir en dos informatius de l'1 de juliol, hi apareixien 13 imatges de recurs: en tres ocasions estaven identificades amb la data i el lloc d'enregistrament, en dues ocasions estaven etiquetades com a "arxiu" i en vuit ocasions les imatges no tenien cap mena d'identificació.A més, destaca que en la informació es va prendre declaració a tres fonts d'informació diferents, que representaven l'empresariat de la indústria càrnia, els sindicats d'aquest sector i el món de la recerca agroalimentària. El CAC sosté que no ha detectat "que la informació emesa pugui suposar un descrèdit en la consideració de les empreses agroalimentàries (especialment les del sector carni) des del punt de vista professional, ja que incorpora els punts de vista dels diferents actors que intervenen en aquest model productiu en relació amb les mesures que cal implementar amb la finalitat d'evitar contagis.Per aquesta raó, conclou que "les peces informatives complirien amb els criteris exigibles d'objectivitat i equilibri en la transmissió de la informació" però subratlla que "l'elecció d'algunes de les imatges que acompanyen aquestes peces informatives no han estat les més adequades" perquè poden "dur a confusió" sobre "les condicions de treball en aquestes empreses".

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés