Buch situa els delictes al Vallès Occidental per sota de la mitjana catalana tot i la manca d'efectius de Mossos

Publicado 11/10/2019 14:41:06CET

Els alcaldes exigeixen al titular d'Interior un compromís ferm per assegurar una major presència policial en aquest territori

ACN

Terrassa.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, assegura que la xifra de fets delictius al Vallès Occidental el 2018 va ser del 48,6% per cada mil habitants, una dada molt per sota de la mitjana catalana, que va situar-se en el 76,6%. El conseller ho ha dit després de mantenir una trobada amb els representants municipals d'aquesta comarca a la seu del Consell Comarcal. Buch ha reconegut que en el darrer any els delictes han crescut un 2,3% en aquest territori, però ha insistit que la dada és positiva, perquè el global de Catalunya és del 6,3%. Amb tot, ha reconegut que el número d'efectius dels Mossos es troba per sota del que va establir-se en la Junta de Seguretat de Catalunya. Els batlles no han estat tan optimistes i han exigit al titular d'Interior un compromís ferm per revertir aquesta situació.

Miquel Buch s'ha mostrat satisfet amb les dades delictives del Vallès Occidental i ha explicat que malgrat que es tracta d'una comarca que podria atraure una delinqüència elevada, les xifres mostren que es troba per sota de la mitjana catalana. "Això és mèrit de la feina conjunta dels Mossos i les policies locals", ha apuntat. Tot i això ha reconegut que en aquest territori, com en d'altres, hi ha una manca d'agents dels Mossos d'Esquadra. El conseller ha recordat que s'està treballant "a marxes forçades" per resoldre la situació. Així, ha recordat que hi haurà dues noves promocions d'on sortiran 1.500 agents. "Hem quedat que en funció de les realitats delictives i les condicions que ens trobem a cada territori podrem abordar els números", ha explicat. Els alcaldes no s'han mostrat tan optimistes i han destacat que tot i que les dades no siguin tan dolentes com en d'altres territoris, sí que indiquen un creixement de la criminalitat. "Encara que pugin menys que a la resta de Catalunya, no les considerem unes dades del tot positives”, ha dit Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal.Per aquest motiu han exigit un compromís ferm del titular d'Interior. L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat que no es jugui "a fer trampes al solitari" i ha afirmat que s'ha de poder "planificar" amb dades concretes. Aquesta trobada arriba després que l'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, denunciés la baixa presència dels Mossos en aquesta localitat i exigís una reunió urgent amb Buch.