Publicado 12/4/2019 20:10:04 +02:00CET

Buch calcula que les obres del nou parc de Bombers de Sers podrien comenar el 2020

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Sobre la falta d'efectius, el conseller d'Interior culpa l'Estat i sobre les millores laborals reclamades, diu que el cos vota fins diumenge un nou conveni

ACN

Lleida.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest divendres a Lleida que ja tenen preparat el projecte per a la licitació del nou parc de Bombers de Sers, per un pressupost de 800.000 euros i que calcula que les obres podrien comenar el 2020. Buch ha visitat aquesta tarda la Diputació de Lleida, on ha signat el llibre d'honor, i posteriorment s'ha reunit amb responsables del cos de Bombers, portaveus dels grups polítics de la Diputació i presidents dels Consells Comarcals de Lleida. Alguns dels temes que s'hi han tractat han estat la falta d'efectius i les millores laborals que reclama el cos. Pel que fa al primer punt, el conseller d'Interior culpa l'Estat de no permetre contractar nou personal i respecte al segon, prefereix no pronunciar-se fins diumenge, quan acaben les votacions sobre un nou conveni.

Sers reclama un nou parc de bombers voluntaris des de fa anys i aquesta reivindicació va prendre especial rellevncia l'estiu del 2016 quan l'actual edifici es va haver d'apuntalar pel seu mal estat de conservació. El nou parc de Bombers es construir finalment en un solar d'uns 2.000 metres quadrats situat a l'avinguda de Fraga, després que els primers terrenys reservats per a aquest equipament es descartessin perqu la Confederació Hidrogrfica de l'Ebre (CHE) els va considerar zona inundable, la qual cosa va retardar la seva construcció, prevista inicialment pel 2018. Per altra banda, el projecte per una reforma integral i ampliació del parc de Bombers de Balaguer est més avanat i Buch ha apuntat que podrien comenar les obres aquest 2019 amb un pressupost d'uns 440.000 euros. Pel que fa al parc de Bombers de la Seu d'Urgell, en qu es preveu una reforma i ampliació de l'actual, Buch ha explicat que també s'hi est treballant per que encara es troba en fase inicial. Pel que fa a la falta d'efectius, Buch ha reconegut que durant molts anys no s'han fet promocions a causa d'una llei de l'Estat que no permet contractar nou personal, ha dit. Tot i aix, ha recordat que la Generalitat, a través de la taxa de reposició, ha recuperat de tots els departaments 1.000 places de persones que s'han jubilat i que s'han destinat 750 a Mossos i 250 a Bombers. El conseller d'Interior ha afegit que seguiran amb aquesta estratgia, mentre el govern espanyol continu prohibint contractar més personal, ha dit, i per tant, en 4 anys tindrien mil places de bombers cobertes. Aix no vol dir, per, mil places de nova creació, ha puntualitzat, ja que moltes anirien destinades a cobrir jubilacions.Finalment, respecte a la millora de les condicions laborals que reclamen els Bombers des de fa temps, Buch ha preferit no pronunciar-se, de moment. Ha recordat que el cos de Bombers est en fase de votació d'un conveni laboral acordat amb els sindicats i que "diumenge tindrem la resposta i llavors ja farem o deixarem de fer", ha concls.